profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
4 29.03.2017 14:30:20

Ultimativna čast ali norost: Ronaldo na Madeiri dobil, česar nima nihče živ. In proslavil na svoj način! (foto in video)

Letališče na Madeiri, rojstnem otoku Cristiana Ronalda, bo po novem poimenovano po tem portugalskem nogometnem zvezdniku in kapetanu reprezentance, ki je v karieri prejel štiri zlate žoge za najboljšega nogometaša na svetu.

"Seveda je to nekaj prav posebnega, ko vidim, da letališče nosi moje ime. Vsi vedo, da sem ponosen na svoje korenine," je na slovesnosti dejal 32-letni portugalski nogometaš in dodal: "In ne bom se pretvarjal. Priznam, da je zame to posebna čast in veselje." Dogodka sta se udeležila tudi portugalski predsednik Marcelo Rebelo de Sousa in premier Antonio Costa.

Ronaldu je guverner Madeire Miguel Albuquerque že lani obljubil, da bo letališče, ki na leto sprejme več kot tri milijone potnikov, poimenovano po nogometašu, ki je Portugalsko v Franciji popeljal do naslova evropskih prvakov. V rojstnem Funchalu so mu medtem že odprli muzej in postavili bronast kip v naravni velikosti.

ronaldo
Reuters

Ronaldo je edini živ športnik, ki ima po sebi poimenovano letališče, in drugi športnik nasploh po severnoirskemu nogometašu Georgu Bestu. Bil pa je tudi prvi, ki je na "svojem" letališču pristal. Ob tem pa je v svet poslal spodnji posnetek, na katerem je proslavil pilotovo napoved imena letališča. Ob tem si lahko mislite, kar si hočete. 

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike