sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 26.03.2017 19:44:09

Navijač Bayerna toži klub, za katerega navija

Fritz Rettensteiner je navijač Bayerna, ki pa od svojega kluba zahteva (zajetno) odškodnino.

Avstrijec si je leta 2014 želel na stadionu Allianz Arena ogledati četrtfinalno srečanje lige prvakov med Bayernom in Manchester Unitedom. Toda tik pred začetkom dvoboja je doživel nesrečo, katere posledice čuti še danes.

Rettensteiner je imel kupljeno vstopnico za ogled obračuna, vendar mu nikoli ni uspelo priti do svojega sedeža na tribuni. Pred srečanjem se je namreč znašel na nepravem mestu ob nepravem času. Eden od angleških navijačev se je namenil na stadion priti brez vstopnice in je želel preskočiti vratca na vhodu, ki se odprejo ob predložitvi veljavne vstopnice. Toda pri tem je bil zelo nespreten in je padel prav na Rettensteinerja, ki je utrpel hude poškodbe kolena in komolca, ob tem pa je ostal še brez zoba.

Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico, a zaradi težav s kolenom še danes pri hoji uporablja palico. Angleškega navijača so takrat popisali, vendar je težko verjeti, da bo kdaj odgovarjal za svoja dejanja.



Rettensteiner pa želi zaradi omenjene nesreče od kluba iztržiti določeno odškodnine, zato Bayern toži za znesek v višini 120 tisoč evrov. Prepričan je, da je do njega upravičen, saj klub ni naredil vsega, da bi zagotovil varnost na stadionu in ljudem preprečil, da bi skakali prek vhodnih vratc.

Klub se brani, da gre vsako leto dva milijona navijačev na njihov stadion in le štirje ali pet jih poskuša preskočiti vhodna vratca. "Allianz Arena spada med najvarnejše stadione na svetu. Tam res ni nobenega varnostnega tveganje, kar se je zgodilo, pa je bil žal nesrečen dogodek," pravi odvetnik münchenskega kluba Gerhard Riedl.

Sodnik je določil odškodnino v višini deset tisoč evrov, ki pa sta jo obe strani zavrnili, postopek se bo nadaljeval 5. aprila, ko bi mogoče lahko bil tudi zaključen.

Članki iz rubrike