Mobilna verzija
nu
nu

V soboto vodil soigralce do zmage, v nedeljo je bil že mrtev

Irski nogomet je zavit v črnino. Kapetan Derry Cityja Ryan McBride je v soboto vodil svoje soigralce do visoke zmage nad Droghedo s 4:0, v noči na nedeljo pa je v za zdaj še nepojasnjenih okoliščinah pri 27. letih iznenada umrl v svoji hiši.

McBride je v soboto deloval povsem zdrav. Pred, med in po tekmi ni kazal nikakršnih znakov slabosti, bolezni ali česarkoli drugega, kar bi kazalo na morebitne težave. Mrtvega so ga našli v postelji, kmalu zatem pa so se pred hišo, ki stoji v neposredni bližini stadiona Derry Cityja, začeli zbirati navijači kluba.

To je v dobrem letu že druga tragedija za sicer severnoirski klub, ki pa nastopa v irskem prvenstvu. Lani februarja je namreč zaradi možganskega tumorja umrl 33-letni legendarni nogometaš tega moštva Mark Farren

Derry City je trenutno na drugem mestu lestvice irskega prvenstva. V prejšnji sezoni je končal na tretjem mestu in se uvrstil v evropske pokale, kjer bolj ali manj redno nastopa. V sezoni 1997/98 je ta severnoirski klub, ki na mednarodnem prizorišču zastopa irski klubski nogomet, v prvem kvalifikacijskem krogu lige prvakov igral s slovenskim prvakom Mariborom, ki je bil z dvema zmagama (2:0 in 1:0) uspešnejši in napredoval v naslednji krog.