Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
3 19.03.2017 19:52:58

Škandal v Belgiji: Sum prirejene tekme v 1. belgijski ligi, vse skupaj preiskuje policija (video)

Se je res zgodilo v prvi belgijski ligi? Je bila res v tako urejeni državi prirejena prvoligaška tekma?

V Belgiji je bil pred tednom dni na sporedu zadnji krog rednega dela prve lige, po katerem so se moštva razdelila v dve ligi, tisto za prvaka in tisto za obstanek, zadnje, 16. moštvo v ligi pa je že izpadlo. 

In ravno v boju za 15., odrešilno mesto, je prišlo do suma prirejene tekme. V boju sta se našli ekipi Mouscrona in Westerlooja, pri čemer so krajšo potegnili slednji, ki so bili še pred zadnjim krogom v prednosti pred tekmeci. A Westerloo je na domačem igrišču z 0:4 izgubil proti Genku, Mouscron pa je na drugi strani z 2:0 v gosteh premagal Kortrijk in v drugo ligo odpravil Westerloo. 


Tekma med Kortrijkom in Mouscronom pa se je znašla pod drobnogledom. Le dan po obračunu je namreč policija obiskala stadion Kortrijka in naredila preiskavo med domačimi nogometaši in predsednikom kluba. Oglasili so se tudi pri Westerlooju in izrazili skepso okrog regularnosti omenjenega dvoboja, še posebej, ker je bil na tekmi dosežen avtogol. Zabil si ga je srbski branilec Vladimir Kovačević. Kortrijk sicer na omenjeni tekmi ni igral za nič, Mouscron je nujno potreboval zmago. 

"Gre za nesrečen primer, vsakdo lahko naredi napako. Lahko, da se mi bo to zgodilo še kdaj, lahko, da se mi bo zgodilo še tisočkrat. Želel sem, da bi zmagali s 3:0, toda končalo se je drugače," je na vse skupaj dejal Kovačević in demantiral, da je moral govoriti s policijo, so pa pri Kortrijku potrdili, da je njihove prostore obiskala policija, a so dodali, da je šlo za neformalne pogovore, hkrati pa zanikali kakršno koli vpletenost v prirejanje tekme. 

Oba gola iz dvoboja med Kortrijkom in Mouscronom si lahko ogledate v priloženem videoposnetku. 

Članki iz rubrike