Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
95 17.03.2017 10:31:23

Predsednik Chapecoenseja: Vsi ostali evropski klubi so zgolj govorili, denar smo dobili le od ...

Prvi mož nesrečnega brazilskega kluba je prvič spregovoril o tem, na kakšen način so mu po letalski nesreči pomagali klubi s stare celine.

"Naj se razumemo, hvaležni smo za vsako gesto, za vsako sporočilo, za vsako minuto molka, za vsak poklon. Tega je bilo veliko, evropski klubi so se resnično izkazali. Toda kar zadeva dejansko finančno pomoč, je ogromna večina le govorila."

To so besede predsednika Chapecoenseja Plinia Davida de Nesa, ki je prvič odkrito spregovoril o najtežjih časih in o evropski podpori. "Če sem povsem natančen, smo finančno pomoč dobili z enega naslova: od Barcelone," je poudaril.

"Ne samo, da bomo Avgusta v Barceloni igrali prijateljsko tekmo, katere izkupiček bo šel nam. Prijateljsko tekmo te vrste nam je ponudila tudi Roma, toda Barcelona je poleg tega tudi nakazala sredstva neposredno na naš račun," pravi predsednik.

"Bila je edina in nikakor ni šlo za majhna sredstva. Kataloncem smo neskončno hvaležni, kajti od minute molka in obešanja transparentov do take pomoči je zelo dolga pot. Oni so jo prehodili zelo hitro in zelo velikodušno," je zaključil.

Če kdaj, potem na tej točki ni mogoče oporekati geslu, da je Barcelona več kot klub. In če kdaj, potem je na tej točki nad ponosom Katalonije treba biti iskreno navdušen. Ne glede na klubsko usmerjenost in pripadnost.  

Članki iz rubrike