profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
14 14.03.2017 14:07:50

Milan Mandarić spregovoril o zadetku, ki ga nikdar ne bo pozabil (video)

Grega Wernig
Vas zanima gol, ki ga Milan Mandarić nikdar ne bo pozabil?

Danes je prvi mož Olimpije, pred enajstimi leti je predsednikoval angleškemu klubu po imenu Portsmouth. Slednji je z Milanom Mandarićem na čelu preživljal najlepša leta v svoji zgodovini, prav pred skorajda natanko enajstimi leti pa se je zgodil trenutek, ki ga tudi bogataš iz Združenih držav Amerike ne bo nikdar pozabil.

11. marca 2006 je bila na Fratton Parku odigrana tekma med Portsmouthom in Manchester Cityjem. Domači so bili v katastrofalni formi, saj pred tem niso slavili niti enkrat. Vse bolj se je zdelo, da drvijo v prepad v obliki izpada iz elitne premier lige, ko se je zgodil preobrat, ki je vse spremenil. Junak zmage Portsmoutha z 2:1 je bil tedaj Pedro Mendes, trenutek, o katerem navijači Portsmoutha še vedno govorijo, pa se je zgodil globoko v sodnikovem podaljšku. Mendes je izvedel pravzaprav zadnji strel na tekmi, po žogi je udaril z 20 metrov, zadel v polno in Portsmouthu priigral zmago, ki je klubu dala nov zagon v bitki za obstanek.


PRAV POSEBNA NOGOMETNA ZGODBA
"Do potankosti se spomnim tega trenutka. Pedro je prišel do žoge, dobro udaril po njej z več kot 20 metrov in jo poslal v mrežo. Ne vem točno, kdo je tedaj sedel ob meni, toda obrnil sem se k njemu in rekel: 'Ta gol bi nas lahko rešil, lahko bi ostal zapisan v zgodovini.'. Neverjetno, prav to se je tudi zgodilo," je čas nazaj zavrtel zdajšnji prvi mož zeleno-belih iz Stožic in nadaljeval: "Pedru sem velikokrat dejal, ko sem ga srečaval na treningih, da nikdar ne bom pozabil njegovega gola, saj je bil tako zelo pomemben za vse nas v klubu. Nasploh je bil Portsmouth moja prav posebna nogometna zgodba. Bilo je čudovito, to je še vedno klub, ki ga tako zelo obožujem. Ob vseh čudovitih spominih pa je Pedrov gol moj najljubši. Tedaj smo bili na dnu lestvice, toda v nogometu ne smeš nikdar obupati, vedno moraš biti pozitiven, vedno moraš verjeti. Je bilo pa še kako pomembno, da smo obstali v ligi. Ta zadetek nas je dvignil in nas zelo razbremenil, saj smo bili pod izjemnim pritiskom. Toda vse se je dobro izšlo, bilo je kot v najboljših sanjah."

Da bi tudi zdaj Mandarić potreboval takšen zadetek, ni prav nobenega dvoma …

Članki iz rubrike