profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
16 19.01.2017 19:04:25

Nekoč velika tekmeca pri Olimpiji in Mariboru odslej soigralca

Življenje in tudi nogomet pišeta zanimive zgodbe. Ena takih je naslednja.

Pred dnevi smo poročali, da se je nekdanji krilni napadalec Olimpije Ezekiel Henty za pol leta razšel z moskovsko Lokomotivo. Ruski prvoligaš - Ljubljančanom je februarja lani za Nigerijca odštel kar pet milijonov evrov - ga je za to obdobje posodil klubu z imenom Baniyas, ki domuje v Abu Dabiju, torej v prestolnici Združenih arabskih emiratov.

Danes pa je pogodbo s tem klubom podpisal še Jean-Philippe Mendy, nekdanji napadalec Maribora, ki je bil v minuli sezoni skupaj z Rokom Kronavetrom in Andražem Šporarjem celo najboljši strelec slovenskega prvenstva. Poleti je nato podpisal pogodbo s kitajskim prvoligaškim klubom Shijiazhuang Ever Bright, kateremu se mu ni uspelo obdržati med elito in Mendy je zapustil klub. Francoz - Maribor je na račun odškodnine zanj prejel dva milijona evrov - je nastopil na trinajstih prvenstvenih tekmah in zabil en gol (dva je dodal v pokalu).



Znanca s slovenskih nogometnih igrišč čaka precej zahteven drugi del sezone, saj bosta ena glavnih adutov, da Baniyasu zagotovita obstanek v ligi. Po štirinajstih krogih je ta namreč zadnji na lestvici, zbral pa je vsega pet točk (zmaga, dva remija in enajst porazov). Toda 12. mesto, ki zagotavlja obstanek, ni tako oddaljeno, od njega ga ločijo vsega štiri točke.

Danes so oba tudi  predstavili na novinarski konferenci, dodamo lahko še to, da si je Mendy izbral dres s številko 9, Henty pa s številko 11.

Članki iz rubrike