Mobilna verzija
nu
nu

Messijev prosti strel in statistika, ki sramoti Cristiana Ronalda (video)

Profimedia

Lionel Messi je imel sinoči znova prste vmes pri pomembni zmagi Barcelone v kraljevem pokalu. Znova je bil uspešen iz prostega strela.

Kako zelo uspešen je Argentinec iz prostih strelov, pove tudi podatek, da je samo v koledarskem letu 2017 zabil že tri gole na ta način. 

Prvega proti Athleticu iz Bilbaa je zabil pred tednom dni.

messi bilbao 1
Twitter

Vmes je z novim zadetkom iz prostega strela rešil točko proti Villarrealu.

messi villarreal 2
Twitter

Nazadnje pa je sinoči kot že povedano poskrbel za napredovanje katalonskega velikana v četrtfinale Copa del Rey.

messi bilbao3
Twitter

Seveda so vsi ti zadetki iz prostih strelov znova izzvali zanimivo debato in primerjavo z Cristiana Ronalda. Le koliko ima Portugalec, najboljši nogometaš pretekle sezone, na računu zadetkov iz prostega strela. 

Pristaši Barcelone so hitro poudarili, da je Ronaldo od koledarskega leta 2015 naprej zabil zgolj dva zadetka iz prostih strelov. Messi pa tri samo v 12. dneh novega koledarskega leta. 

Glede na konverzijo Ronalda iz prostih strelov (1,3 odstotkov v zadnjih nekaj več kot dveh letih), so izračunali, da bi lahko Messi od sedaj naprej zgrešil kar 241 prostih strelov, pa bi imel še vedno boljši izkupiček od svojega portugalskega rivala.

Da, tako daleč je šlo, da že v vsakem zadetku Messija in Ronalda ljudje vlečejo takšne in drugačne primerjave. Smiselne ali ne, pa presodite sami.

Značke: messi , prosti-strel , ronaldo