Mobilna verzija
nu
nu

Kako bi se odzvali na prošnjo Sira Alexa Fergusona? Edinstven odgovor Mourinha

vszi

Pri Manchester Unitedu v zadnjem času stvari tečejo kot po maslu. Slab začetek sezone bo sicer še dolgo kazil podobo rdečih vragov na lestvici, toda Mourinho je vsaj za zdaj našel magično formulo.

Mourinho je bil kar nekaj časa na radarju Uniteda za trenersko mesto, letos poleti pa je dočakal svoj trenutek. Do Fergusona, ki se je po svojem odhodu odločal za svojega naslednika in sprva ni pomislil nanj, pa nima zamer.

Še več, v teh dneh je na Otoku izbruhnila zgodba, da je bil Mourinho vseskozi pripravljen "živeti z duhovi preteklosti". Vsi so želeli svojo zgodbo pri Unitedu spisati brez prisotnosti legendarnega Sira Alexa Fergusona, Mourinhu pa njegova podoba ni predstavljala težav. 

Večkrat je svojega prijatelja povabil na trening v center Carrington, kjer bi se lahko posvetoval z igralci in jim delil nasvete. Nazadnje je Fergusona za silvestrovo celo presenetil za njegovo mizi ter mu čestital za rojstni dan. No, zdaj je Portugalec navijače rdečih vragov navdušil še z najnovejšo gesto.

Ferguson je večkrat poudaril, da bi se rad kdaj pridružil ekipi na gostovanjih, na kar naj bi Portugalec odgovoril po besedah novinarja Telegrapha: "Mourinho mu je zagotovil, da tako neumnih vprašanj ne rabi postavljati in da se vedno lahko pridruži ekipi. Še več, usede se lahko tudi na sedež rezerviran za menedžerja na moštvenem avtobusu."

Ni kaj, velika gesta Mourinha, ki se je s tem še bolj prikupil navijačem rdečih vragov, ki so na twitterju izrazili podporo Portugalčevi odločitvi.