profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
8 10.01.2017 12:13:54

Najboljši navijaški trenutek na svetu (video)

Mednarodna nogometna zveza je namenila posebno nagrado navijačem Liverpoola in dortmundske Borussie, ker so združeni zapeli navijaško himno 'You'll never walk alone' pred povratno tekmo četrtfinala lige Europa.

To je bila res prav posebna tekma na predvečer 27. obletnice tragedije na Hillsboroughu. Prvo tekma četrtfinala lige Europa se je v Dortmundu končala z 1:1, druga pa, po pravi drami, 4:3 za Liverpool. To je bil verjetno eden najbolj dramatičnih večerov v zgodovini Anfielda. Tekma je bila sama po sebi nekaj posebnega, saj je Liverpool vodil trener Jürgen Klopp, ki je pred tem največje uspehe dosegel na klopi Borussie.
In navijači so pripravili res izjemno vzdušje, na glasovanju na spletni strani Fife pa so dobili največ glasov in tako dobili uradno nagrado za najboljše nogometne navijače na svetu oziroma za najboljši nogometni navijaški dogodek na svetu.
"To je bil zame najbolj poseben in hkrati najbolj čuden večer mojega življenja," je dejal Klopp in nadaljeval: "Mislim, da takrat sploh nisem dojel kako posebno je bilo to zame, za Željka Buvaća in Petra Krawitza ter naše družine. Zdaj je to vse skupaj v mojih spominih in kar nekaj stvari iz tega večera ne bom pozabil nikoli. Kljub vsemu pa je bil prispevek obeh navijaških skupin vrhunec vsega. Vzdušje je bilo najboljše kar sem jih doživel v svojem življenju. To bi moral biti vzorčen primer kako navijači lahko vplivajo na ekipo in na tekmo. V imenu Liverpoola, strokovne ekipe in igralcev bi se rad zahvalil vsem, ki so glasovali za to. LFC in BVB sta lahko ponosna na to, ker je to primer veselja in čustev, ki jih lahko prinese nogomet."


Oglasili so se seveda tudi v Dortmundu, ki so on nagardi zapisali tudi: "Najlepša hvala. Po našem mnenju, bi morala biti ta nagrada za 96 žrtev tragedije na Hillsboroughu."

Članki iz rubrike