Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 28.12.2016 10:54:47

Spet na igrišču: Bivšemu zmaju se obetajo lepši časi

Nikola Miljković
Poleti je z Olimpijo osvojil naslov prvaka in na najboljši možen način kronal svojo petletno pustolovščino pri zeleno-belih.

Nato pa se je Matic Fink odločil, da je prišel čas, da se preizkusi na tujem, zato je pol leta pred iztekom pogodbe (po nekaj zapletih) zapustil zmaje. Šestindvajsetletni bočni branilec je nove izzive našel v Turčiji,  v svoje vrste ga je zvabil tamkajšnji prvoligaš Rizespor, ki je preteklo sezono končal na 13. mestu v 18-članskem tekmovanju.

Vpleteni strani sta se dogovorili za podpis triletne pogodbe, Fink pa je ob tem dejal, da se mu je uresničila ena od otroških želja in da je naredil pravo potezo. Podobno razmišlja tudi približno pet mesecev pozneje, čeprav je za njim precej zahtevno obdobje.


Sprva se je moral privaditi na novo okolje, do konca oktobra je odigral samo dve pokalni srečanji, nato pa je sledila še poškodba. Zlomil si je prst na nogi, zaradi česar je moral na prisilni počitek. V tem mesecu se je spet vrnil v pogon in včeraj vknjižil tretji nastop v dresu novega kluba.

Vnovič je priložnost za dokazovanje dobil v pokalu, kjer Rizesporju kaže zelo dobro. Dvaintrideset moštev je razdeljenih v osem skupin, črnomorski sokoli pa igrajo v skupini B, v kateri so s stoodstotnim izkupičkom (štiri zmage) na prvem mestu. Sinoči je Rizespor pred svojimi navijači s 4:1 premagal četrtoligaša Sancaktepe Belediye, Fink pa je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, kar pomeni, da je neprijetna poškodba že preteklost.

Zdi se, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo prvič zaigral tudi v najmočnejšem turškem prvenstvu, ki se s tekmami 17. kroga (z njim se bo končala prva polovica sezone) nadaljuje 15. januarja.

Članki iz rubrike