Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
16 12.12.2016 10:35:00

Vse bližje uresničitvi regionalne lige, Uefa celo pripravila milijonske nagrade

Nikola Miljković
Regionalna nogometna liga na območju nekdanje Jugoslavije ima tako svoje zagovornike kot kritike. Kot kaže, pa je uresničitev tega projekta vse bližje. Tekmovanje, v katerem bo predvidoma sodelovalo 24 klubov iz Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne gore in Makedonije, naj bi zaživelo že čez dve leti.

"Predsedniki vseh nogometnih zvez z naših prostorov so izrazili polno podporo temu tekmovanju. Najpomembnejše je to, da je projekt padel na plodna tla tudi na Evropski nogometni zvezi, kjer sem sam pripravil 30-minutno predstavitev. Prisostvoval ji je direktor tekmovanj Giorgio Marchetti, prišel pa je tudi predsednik zveze Aleksander Čeferin. Njuni vtisi so bili zelo pozitivni, pohvalno mnenje pa sta podala tudi švedski in danski predstavnik delovne skupine Uefe, katere član sem," je za Večernji list dejal direktor makedonskega prvenstva Vasko Dojčinovskegi.

Makedonec je pojasnil, da vendarle obstaja še nekaj ovir. "V zraku so ostale nagrade za zmagovalce in finaliste tekmovanja. Mi smo neskromni in želimo, da bi zmagovalec dobil mesto v ligi prvakov, finalist pa mesto v evropski ligi. Verjetno bo Uefa na to težko pristala. Prav tako še nismo definirali, ali bi se v spomladanskem delu tekmovanje nadaljevalo s šestnajstino ali z osmino finala. V finalu bi se sicer igrala zgolj ena tekma na nevtralnem prizorišču. Tako kot v ligi prvakov," je še dejal Dojčinovskegi.



Kritiki ustanovitve regionalne oziroma balkanske lige opozarjajo predvsem na varnostni vidik. "O tem zelo veliko razmišljamo. Vendar pa so na koncu koncev tekme visokega tveganja tudi v ligi prvakov, kajne? Strinjali smo se, da bi za tovrstne tekme sprejeli posebne varnostne ukrepe. Nas zanima interes nogometa. Nogomet mora iti naprej in ne sme biti obremenjen s politiko," je še povedal Dojčinovski.

Sredstva za ustanovitev lige bo po besedah Dojčinovskega prispevala Uefa. "Neuradno sem izvedel, da je Uefa v svojih proračunih že rezervirala denar za to tekmovanje. Govora je o milijonskih zneskih," je zaključil Makedonec.

Članki iz rubrike