Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.12.2016 14:56:49

Infantino za kaznovanje spolnih napadalcev

Reuters
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino se je ostro odzval na razkritja o sistematičnih spolnih zlorabah otrok in mladostnikov v angleškem nogometu v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Infantino se je zavzel za ničelno toleranco do spolnega nasilja in zlorab otrok ter dosmrtno izključitev storilcev iz nogometa.

Medtem ko na Otoku mediji vsak dan sproti prinašajo nova in nova pričanja žrtev zlorab, nad katerimi so se znašali trenerji in predstavniki klubov, ko so bili člani otroških oziroma mladinskih ekip, se je na verjetno največji škandal v zgodovini angleškega nogometa odzval tudi prvi mož svetovne organizacije Fifa.

Infantino je prepričan, da za storilce ne bi smeli iskati olajševalnih okoliščin ter bi jih morali kaznovati po zakonu, prav tako pa nemudoma, brez pomislekov in vprašanj, prepovedati njihovo vsakršno delovanje v nogometu.



"Le malo stvari v življenju, ne le v nogometu, je hujših od spolnih zlorab otrok, zato je treba te obtožbe obravnavati z vso resnostjo. Zavzemam se za ničelno toleranco do teh dejanj, tako z vidika nogometa kot z vidika kazenske odgovornosti. Vsak primer moramo skrbno proučiti z vso našo resnostjo in pozornostjo, z namenom preprečiti takšne zlorabe v prihodnosti," je med drugim dejal Infantino ob robu zasedanja svetovne organizacije v Singapurju.

Na Otoku se je doslej 20 nogometašev odločilo spregovoriti o zlorabah, ki so jim bili priča in katerih žrtev so bili povsem na začetku nogometne poti. Angleška zveza je napovedala preiskavo obtožb. Angleška policija preiskuje vsega skupaj 55 nogometnih klubov.

Značke: infantino, fifa

Članki iz rubrike