favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
27 08.12.2016 13:46:54

Sinoči smo dobili najslabši klub v ligi prvakov

Reuters
Sinoči je bil odigran zadnji krog skupinskega dela lige prvakov, po katerem je znanih vseh šestnajst ekip, ki so si izborile napredovanje v izločilne boje, jasno je tudi, katera osmerica bo spomladi nastopala v ligi Europa in katerih osem moštev je končalo z nastopi na mednarodni sceni v tekoči sezoni.

Med slednjimi je tudi en, ki se je zaradi svojih predstav vpisal v zgodovino. Vendar si zagotovo želi, da ne bi bilo tako, saj je postal najslabši klub v zgodovini tekmovanja. Gre za zagrebški Dinamo, ki je skupinski del končal brez osvojene točke - nekaj podobnega se je sicer zgodilo tudi belgijskemu klubu Club Brugge.


Najslabši pa je postal, ker mu je brez osvojene točke 'uspelo' ostati že drugič (prvič je bilo v sezoni 2011/12), kar se prej ni zgodilo še nobenemu klubu. Dinamo je sinoči izgubil v Torinu, Juventus je bil boljši z 2:0. To je bil enajsti zaporedni poraz zagrebškega kluba v ligi prvakov, s čimer je izenačil svoj najdaljši niz porazov v tem tekmovanju.

Za nameček Dinamo na šestih tekmah ni zabil niti gola (prejel jih je 15), kar se je pred tem zgodilo dvema moštvoma. V sezoni 2004/05 Deportivu iz La Coruñe, pet let pozneje pa Maccabiju Haifi.

Članki iz rubrike