zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
5 29.11.2016 08:45:45

Tragedijo preživelo šest potnikov, med njimi štirje nogometaši (foto + video)

Nesmrtni bi morali postati na drugačen način. Že zjutraj smo poročali, da je v Kolumbiji na poti proti Medellinu strmoglavilo letalo, na katerem so bili člani brazilskega moštva Chapecoense. Za zdaj viri poročajo o le šestih preživelih, uradno pa so med njimi štirje nogometaši.

Za zdaj se poročila iz Kolumbije in Brazilije precej razlikujejo o številu preživelih, toda obstaja resna verjetnost, da od prvega moštva na žalost ni ostalo kaj veliko.

Če ste prebirali strani vašega in našega športnega časopisa, ste lahko v zadnjih dneh izvedeli, za kako posebno moštvo pravzaprav gre. Še pred desetimi leti so se 'mudili' v četrti ligi, usodna letalska pot pa bi jih morala zanesti v Medellin, kjer bi morali v četrtek zgodaj zjutraj po našem času odigrati srečanje proti Atletico Nacionalu v finalu Copa Sudamericana. 

Juan Vasle je pred dnevi za naš časopis v posebnem prispevku posvečenem nogometašem iz mesta Chapeco zapisal: "Vratar Danilo je z nogo svetu potrdil, da je letos športna sreča na strani moštva iz brazilske zvezne države Santa Catarina." Čuvaj mreže Chapecoenseja je namreč v 94. minuti poskrbel, da se je on in njegovo moštvo bohotilo iz vsake naslovnice nogometno relevantnih medijev. Zdaj bodo znova na njih, a iz povsem drugačnih, tragičnih razlogov, ki z nepopisno srečo in radostjo dramatične zmage v polfinalu omenjenega pokala nimajo nič skupnega. 

chapecoense1
Takole so se še pred dnevi veselili preboja v finale, zdaj bodo solze sreče zamenjale solze žalosti in trpljenja.
reuters

Sreča ima le črn smisel za humor, saj je doslej po podatkih zbranih iz Kolumbije nesrečo preživel prav vratar Danilo. Podatki so skopi, a kažejo, da naj bi preživela branilec Alan Ruschel ter rezervni vratar Jackson Follmann. Kasneje so reševalci iz razbitin potegnili še enega nogometaša, in sicer Helia Zampierja Neta, sicer osrednjega branilca. Pred tragedijo sta najprej omenjena nogometaša na letalu posnela še selfie za navijače kluba. Tragedijo je za zdaj po uradnih podatkih preživela še stevardesa Ximena Suárez. Viri so najprej poročali o 15 preživelih, a je šef policije v Antoquii potrdil najhujše sume, da je preživelo le šest potnikov in članov posadke.

chapecoense 3
Nihče si ni mislil, da bo za veliko večino to zadnja pot.
twitter

Za zdaj so vse preživele letalske nesreče, ki je strmoglavilo zaradi tehnične napake, odpeljali v bolnišnico. Na letalu je bilo 81 potnikov in članov posadke, med njimi tudi ekipa novinarjev nogometnega oddelka FOX Brazil, med katerimi je tudi peti znani preživeli, in sicer novinar Rafael Henzel.

Galerija

Članki iz rubrike