sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 22.11.2016 23:09:56

Toča golov v Dortmundu

vszi
Nogometaši v ligi prvakov so odigrali prvo polovico tekem 5. kroga. Med Slovenci se je najbolj izkazal Kevin Kampl, ki je podal za edini zadetek Bayerja ob remiju v Moskvi v proti CSKA z 1:1.

Tekmo večera z rekordnim številom zadetkov so gledalci spremljali v Dortmundu, kjer je Borussia z 8:4 ugnala varšavsko Legio.

V skupini E je Bayer utrdil drugo mesto z remijem v Moskvi. Kevin Kampl je v 16. minuti za vodstvo podal soimenjaku Kevinu Vollandu. Končni izid tekme je postavil Izraelec Bibras Natcho z enajstmetrovko v 76. minuti. Na drugi tekmi je vodilni Monaco ugnal Tottenham z 2:1. Za Angleže, ki za tri točke zaostajajo za drugouvrščenim Bayerjem, je zadel Harry Kane z bele točke, za domače pa sta bila uspešna
Djibril Sidibe in Thomas Lema, medtem ko je že v prvem polčasu Radamel Falcao zapravil enajstmetrovko.


V skupini F je Borussia v rekordni tekmi z 8:4 (doslej je bila rekordna med Monacom in Deportivom La Coruno 8:3 iz leta 2003) odpravila varšavsko Legio. Marco Reus je dosegel tri zadetke in podajo za zmagovalce in vodilne v skupini, Shinji Kagawa pa dva. Izkazal se je tudi Ousmane Dembele z golom in tremi podajami. Pri gostih, zadnjih v skupini, je Švicar Aleksandar Prijović dosegel dva gola. V skupini vodi Real Madrid, ki je z 2:1 slavil v Lizboni proti Sportingu. Raphael Varane in Karim Benzema (zadel je v 87. minuti) sta bila uspešna za Špance, Adrien Silva pa za Portugalce, ki so tekmo končali z igralcem manj.

V skupini G je Benjamin Verbič igral celo tekmo proti Portu, a ne eni ne drugi ekipi ni uspelo doseči zadetka. Tako je Koebenhavn tretji z dvema točkama zaostanka za drugouvrščenimi Portugalci. V tej skupini še vedno vodi angleški prvak Leicester, ki je tokrat z 2:1 doma ugnal Brugge. Shinji Okazaki in Riyad Mahrez z bele točke sta bila strelca za Angleže.

V skupini H Petar Stojanović ni imel pravice nastopa za zagrebški Dinamo zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi. Tokrat so odpisani Hrvati, gladko zadnji v skupini in še brez točke, izgubili proti Lyonu z 0:1, edini zadetek je prispeval Alexandre Lacazette. Vodstvo v skupini pa je prevzel torinski Juventus, ki je s 3:1 zmagal v Sevilli. Nicolas Pareja je Andaluzijce popeljal v zgodnje vodstvo, za preobrat pa so poskrbeli Claudio Marchisio z bele točke, Leonardo Bonucci in Mario Mandžukić.

Članki iz rubrike