Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 11.11.2016 11:00:45

Ancelotti izpostavil fanta, v katerih vidi naslednika Messija in Ronalda

Reuters
Ko v zadnjih letih pogovor teče o tem, kdo je najboljši nogometaš na svetu, imata skoraj vedno v njem glavno vlogo dve imeni - Lionel Messi in Cristiano Ronaldo.

Omenjeni dvojec je v zadnjih osmih letih osvojil vse naslove Fifinega nogometaša leta, ali povedano drugače, Zlata žoga je od leta 2008 vselej pristala v njunih rokah (Messi je bil najboljši petkrat, Ronaldo trikrat).

cristiano ronaldo
Reuters
Argentinec je junija dopolnil 29 let, Portugalca pa slabi trije meseci ločijo od praznovanja 32. rojstnega dneva. Čeprav imata velika zvezdnika pred sabo še kar nekaj let igranja na najvišji ravni, pa se mnogi že sprašujejo, kdo bi ju lahko nasledil, ko se bosta odločila nogometne čevlje obesiti na klin.

Med tistimi, ki ponujajo svoja favorita, je tudi Carlo Ancelotti. Italijanski strokovnjak, ki je poleti sedel na Bayernovo klop, je izpostavil fanta, ki je član Juventusa in fanta, ki je zadnja tri leta Messijev soigralec pri Barceloni. Za oba pravi, da posedujeta vse potrebno, da bi si lahko podredila nogometni svet.

neymar
Profimedia
Prvi je Paulo Dybala, ki bo čez štiri dni dopolnil 23 let. Argentinec z italijanskim potnim listom je lani poleti iz Palerma prestopil v Juventus, ki je zanj odštel 32 milijonov evrov. Do zdaj pa je levonogi napadalec za staro damo zabil 27 golov na 57 tekmah in ob tem prispeval še enajst podaj. Lani je tako Juve tudi z njegovo pomočjo osvojil dvojno krono.

Drugi pa je Neymar. Zanimivo je, da ima Brazilec rojstni dan 5. februarja, tako kot Cristiano Ronaldo. Neymar je do zdaj za Barcelono odigral 154 tekem, v statistiko pa vpisal 91 golov in 64 asistenc.

dybala re
Reuters
"Dybala lahko v naslednjih desetih letih z Juventusom spiše zgodovino. Je edinstven in ga ne morete primerjati z nobenim drugim nogometašem," je dejal italijanski strokovnjak, in dodal: "Dybala in Neymar lahko postaneta naslednika Messija in Ronalda."

Članki iz rubrike