klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

sta
sta
0 10.11.2016 17:14:36

NK Celje: Obžalujemo, da so odzivi negativni

Grega Wernig
Iz celjskega nogometnega prvoligaša so danes sporočili, da z nestrpnostjo pričakujejo spremembe v prihodnosti.

S tem so se odzvali na kritike, ki so v zadnjih tednih zaokrožile v javnosti, potem ko je v klub vstopilo novo vodstvo iz tujine. Kot pravijo v klubu, se sprememb ne bojijo.

"Vstop investitorja v naš klub ni nobena novost, že dolgo pa sproža različne odzive. Obžalujemo, da so nekateri odzivi negativni in da del javnosti ne zmore prepoznati pozitivnih posledic, ki jih sodelovanje z novim partnerjem prinaša," so med drugim zapisali predstavniki kluba.

Sprva iskanje načinov in sedaj postopek, ki bo vodil v skupno sodelovanje, sta dolgotrajna procesa. Navijače in javnost so o novem projektu uradno seznanili, ko je bil na skupščini kluba (14. 9. 2016) sprejet memorandum, ki pravno s strani kluba omogoča skupno pot. Ko bodo vsi postopki končani, načrtujejo tiskovno konferenco in javno razgrnitev skupnega sodelovanja. Ta čas se s strani nekaterih o delovanju NK Celje ustvarja negativna podoba, po mnenju predstavnikov kluba gre za strah pred spremembami.

Klub je kljub majhnemu proračunu dosegal dobre rezultate (državni podprvaki v sezoni 2014/15, pokalni podprvaki, tudi v sezoni 2015/16). Vedno si želijo več, želijo višje. Glede na gospodarsko situacijo v svetu in glede na smernice v modernem nogometnem svetu so sprejeli priložnost sodelovanja s tujim vlagateljem, s katerim bi v skupnem partnerstvu lahko sanje in želje uresničili. Marsikatera ovira bo premostljiva, za odlične rezultate v tem prostoru pa športna sreča ne bo več tako zelo potrebna sestavina. Sodelovanje z novim investitorjem pomeni začetek nove zgodbe, v kateri bo klub lahko še bolj ambiciozen.

Prvi korak k novi prihodnosti so že naredili. Šolski nogometni center ima z letošnjim tekmovalnim letom veliko višji proračun, delo z mladimi pa je za klub izjemnega pomena, zagotoviti želi še boljše pogoje za delo. Eden izmed ciljev sodelovanja z novim investitorjem je tudi izboljšanja infrastrukture, načrtujejo dodatni dve igrišči z naravno travo.

Okoli zgodbe, ki si jo v NK Celje želijo, pa se v zadnjem času pojavlja veliko dvomov in strahu. Nekateri posamezniki s svojimi namigovanji in očitki med navijače in navijačice ter javnost po mnenju kluba vnašajo še dodaten nepotreben nemir. Ne glede na to, kaj jih k temu žene, v klubu pravijo, da jih ne zanima preteklost, stremijo k svetli prihodnosti.

Klub si želi, da bi javnost zgodbi verjela in se znebila strahu pred spremembami. Sami se dobro zavedajo, da v ustroju z najbolj popularno športno igro na svetu iz dneva v dan diha tristo mladih nogometašev. Od najmlajših, ki jim je nogomet igra, do najstarejših, ki od nogometa živijo. Zadnja stvar, ki bi v klubu lahko komurkoli padla na pamet, bi bila igranje z usodo vseh predšolskih otrok, osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in profesionalnih nogometašev. Ves proces do končnega sodelovanja z investitorjem poteka transparentno in so z njim ves čas seznanjene vse pristojne službe. Navsezadnje klub čaka postopek licenciranja Nogometne zveze Slovenije, kjer mora biti vse pregledno in v skladu s statuti in zakoni.

"Glavna želja kluba je narediti korak naprej. Dva koraka naprej. Kolikor korakov naprej je možno narediti. V športu visoki cilji z dvomom in strahom niso dosegljivi. Dosegljivi so, če vsi vanje verjamejo. Klub jih želi doseči skupaj z navijači in navijačicami, skupaj z domačimi in tujimi partnerji ter skupaj s predstavniki mesta Celje. Končni cilj je projekt, ki bo v ponos Celju in širše," so še zapisali v klubu.

Značke: celje, odprto-pismo

Članki iz rubrike