stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 10.11.2016 13:05:07

Iz Anglije prihaja zgodba, ki para srce

V taboru angleškega tretjeligaša so spisali zavidanja vredno zgodbo. Odzvali so se na način, ki preseže vsak zadetek, vsako zmago, vsak tekmovalni uspeh.

Vodstvo kluba Rochdale je že večkrat z različnimi akcijami pomagalo hudo bolnemu petletnemu dečku Joshui McCormacku, ki ima redko obliko možganskega tumorja (PNET). Prav takšno bolezen ima le 67 ljudi na svetu. Lani je Joshua uspešno prestal operacijo, s katero so mu odstranili tumor, še vedno pa hodi na kemoterapije.

V klubu so naposled prišli na idejo, da bi fantka prav zares vključili v svojo ekipo, mu izdelali dres, zanj pripravili prostor v garderobi in ga celo uvrstili na seznam igralcev, na katere trener Keith Hill računa za tekmo s Hartlepoolom v pokalu Checkatrade.

Joshua McCormack 1.jpg


Dres s številko 55 in priimkom McCromack je bil pripravljen, vendar se fant ni počutil dobro in ga zato ni bilo na tekmo. Vendar njegov priimek v uradnem zapisniku tekme je ostal, tudi dres je visel v garderobi.

Rochdale je zmagal z 2:1, igralci in trener pa so uspeh posvetili bolnemu fantku. "V čast nam je, da smo Joshuo uvrstili v ekipo za to tekmo. Čim smo ga spoznali, se je dotaknil naših src," v en glas pravijo v klubu in dodajajo: "Nobenemu otroku se ne bi smelo dogajati to, kar se dogaja temu fantku. Naš klub ga bo še naprej podpiral in na različne načine pomagal njemu in njegovi družini. Upamo, da je ta mala gesta v njegovo življenje prinesla nekaj veselja."

Joshua McCormack 2

Članki iz rubrike