evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

gv
gv
0 09.11.2016 15:14:04

Kekova Rijeka najdominantnejša ekipa v Evropi!

Grega Wernig
Slovenski strateg Matjaž Kek je lahko upravičeno ponosen na svojo ekipo.

Po 15. odigranih krogih hrvaškega prvenstva je Rijeka prepričljivo v vodstvu. Od 45 možnih točk jih je osvojila 41, ob trinajstih zmagah pa ima na svojem računu le še dva remija. Ta dva remija je zabeležila na začetku sezone, enega proti Interju (1:1) in drugega proti Cibalii (0:0).

Po zadnjem remiju je v hrvaški ligi nanizala sedem zmag, vključno dve proti največjima rivaloma - Dinamu in Hajduku. Četo Matjaža Keka krasi odličen napad in še boljša obramba, saj v obeh vodi v ligi, zanimiva pa je primerjava z nekaterimi ostalimi ligami po Evropi in regiji.



Od petih najmočnejših lig v Evropi se lahko z Rijeko primerja zgolj italijanski Juventus. Slednji je v serie A zabeležil deset zmag v dvanajstih obračunih, vodilni Real je v Španiji vpisal tri remije v enajstih tekmah, Bayern toliko remijev v desetih krogih, Liverpool ima po enajstih odigranih krogih osem zmag, Nice, ki presenetljivo vodi v francoski ligi, pa ima po dvanajstih odigranih krogih na svojem računu devet zmag. Precej slabše gre vodilnim klubom tudi na Portugalskem, Nizozemskem, Turčiji ... Zanimivo, še najbližje ji je Basel Andraža Šporarja, ki v Švici še ne pozna poraza (deset zmag in dva remija).

Vodilna ekipa v Sloveniji Olimpija ima po 16 odigranih krogih 11 zmag, dva remija in tri poraze, v Bosni in Hercegovini vodi Zrinjski (10 zmag, štiri remiji in poraz), odlično pa gre v Srbiji Crveni zvezdi, ki je do zdaj zbrala 12 zmag, dva remija in poraz.

Značke: rijeka, kek

Članki iz rubrike