zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 29.07.2016 21:53:23

V Barceloni naj bi našli napadalca, ki bi prinesel širino

Profimedia
V Barceloni še vedno iščejo napadalca, odgovorni pa si želijo, da bi se po svojih karakteristikah razlikoval od terceta Messi-Suarez-Neymar.

In po poročanju barcelonskega športnega dnevnika El Mundo Deportivo se je na vrhu seznama želja katalonskega velikana znašlo novo ime.

Čeprav si želijo mlajšega nogometaša, so se tokrat pri Barceloni ozrli tudi po nekoliko starejšem in izkušenejšem. Govora je o hrvaškem reprezentantu Mariu Mandžukiću, ki je trenutno član Juventusa. Tridesetletni Mandžukić bi imel s prihodom Gonzala Higuaina pri stari dami v naslednji sezoni veliko konkurenco.

V Barceloni naj bi bili prepričani, da bi Mandžukić lahko predstavljal idealno rešitev za njihove želje. Gre za povsem drugačen tip napadalca od slovitega tria, zaradi česar bi trener Luis Enrique dobil širino in bi lahko posegel po drugačnih taktičnih zamislih.

juventus mandzukic
Reuters

Prav tako ima Hrvat izkušnje z igranjem v španskem prvenstvu, kjer je v sezoni 2014/15 nosil dres madridskega Atletica. Obenem je vajen igranja na najvišji ravni, saj je poleg Atleticovega in Juventusovega nosil še Bayernov dres.

Kataloncem je zanimiv tudi zaradi tega, ker bi ga lahko dobili relativno poceni, za predčasno prekinitev pogodbe z Juventusom (ta poteče 30. junija 2019) bi bilo verjetno dovolj že okoli 18 milijonov evrov.

Mandžukić je v zadnji sezoni nastopil na 27 ligaških tekmah, na katerih je zbral deset golov in pet podaj. Poleg tega je dvakrat v polno meril še v ligi prvakov in enkrat v italijanskem superpokalu.

Članki iz rubrike