Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 29.06.2016 08:04:45

Milan bo vodil mladi domači strokovnjak

Reuters
Pri padlem evropskem velikanu Milanu so dober teden pred začetkom priprav na prihajajočo sezono imenovali novega trenerja.

Rdeče-črni so se odločili, da bodo vrnitev proti vrhu italijanskega nogometa začeli z Vincenzom Montello na klopi. Dvainštiridesetletni strokovnjak je do zdaj vodil mladinsko ekipo Rome, kjer je nato nekaj mesecev vodil še člansko moštvo. Največji pečat je do zdaj pustil pri Fiorentini, kjer je delal tri leta, in z vijoličastimi tri sezone zapored končal na četrtem mestu serie A. V minuli sezoni je sedel na klopi Sampdorie, s katero je bil 15., kar pomeni, da se je ekipa obdržala v ligi.

Montella je z Milanom podpisal dveletno pogodbo (veljati bo začela s 1. julijem), po kateri naj bi na leto dobil 2,3 milijona evrov. Prav tako pa so morali Milanezi Sampdorii plačati odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe, kar naj bi jih stalo pol milijona evrov.



"V klubu verjamemo, da bo slog igre, ki ga goji novi trener, osnova za plodno in pozitivno sodelovanje," so zapisali na Milanovi spletni strani. Direktor Adriano Galliani pa je po sklenjenem dogovoru dodal: "Na novo bomo začeli z Montello. Zelo smo zadovoljni, saj menimo, da smo odlično izbrali. Upajmo, da bo šlo vse po načrtih. Kdaj smo se odločili za Montello? Sploh ne vem, cel dan nisem jedel ..."

Za primerjavo lahko zapišemo, da je Montellov predhodnik Siniša Mihajlović pri Milanu zaslužil dva milijona evrov letno. Silvio Berlusconi si je želel podaljšati sodelovanje z 'gasilcem' Cristianom Brocchijem (po aprilskem Mihajlovićevem odhodu je ekipo vodil do konca sezone), a se je ta odločil zapustiti klub in se v serie B pridružil Brescii.

Članki iz rubrike