oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 27.06.2016 21:22:46

Domžale: West Ham kot opozorilo

Nikola Miljković
Čeprav se zdi, da so priprave šele dobro začeli, Luka Elsner in njegovi varovanci že odštevajo dneve do uvodne preizkušnje na mednarodnem prizorišču.

Za Domžalčane se bo nova sezona začela že v četrtek. V domačem Športnem parku jih čaka prva tekma prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa, na nasprotni strani bo andorski podprvak Lusitanos. Varovanci Luke Elsnerja so favoriti, o tem ni dvoma, a previdnost ni nikoli odveč.


"Igralci smo močno motivirani, saj je konkurenca v ekipi izjemno močna in vsak si želi v uvodnem evropskem dvoboju zaigrati v udarni enajsterici. Na vsakem položaju sta dva ali celo trije enakovredni igralci, zato je intenzivnost na treningih zares visoka in zelo težko si bo priboriti standardno mesto v moštvu," pravi Dejan Trajkovski, ki je z mlado izbrano vrsto že gostoval na stadionu, na katerem bodo Domžalčani igrali povratno tekmo proti Lusitanosu.

Mnogi so prepričani, da bi moral biti spopad v Andori zgolj formalnost. "V primerjavi z žrebom v pretekli sezoni nam je bil letošnji veliko bolj naklonjen. Seveda gre le za primerjavo na papirju, zato bo treba vse skupaj potrditi še na igrišču. Danes zna vsaka ekipa igrati nogomet in proti nobenemu tekmecu ne moreš vnaprej vpisati zmage. Prva tekma je doma in pripraviti si moramo dobro izhodišče pred povratnim obračunom, ki bo odigrana v specifičnem okolju. Nadmorska višina je višja in tudi v preteklosti je Lusitanos tam povzročal težave svojim nasprotnikom," opozarja Dejan Trajkovski in dodaja: "V Domžalah moramo narediti vse, da rešimo vprašanje potnika v naslednji krog. V Andori nam bo težko, saj je Lusitanos že lani proti West Hamu pokazal, da je doma izjemno zahteven tekmec. Angleži so namreč zmagali le z 1:0."

Članki iz rubrike