sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

gv
gv
0 24.06.2016 16:23:10

Real zaradi Brexita v težavah

reuters
Izhod Velike Britanije iz Evropske unije bo imel kot kaže precej posledic tudi v evropskem nogometu.

Prebivalci Velike Britanije so na četrtkovem referendumu podprli izstop iz Evropske unije. Negativne posledice je že čutiti, med drugim je vrednost britanska valute v primerjavi z evrom močno padla.

Posledice pa ne bo občutila le ekonomija in gospodarstvo, ampak tudi šport. Predvsem to velja za angleške klube, ki bodo zaradi padca funta kupovali precej dražje.


Ne bodo pa zgolj otoški klubi tisti, ki bodo imeli z odcepitvijo Velike Britanije težave. Med te spadajo tudi ostali klubi s celinske Evrope, ki bodo morali paziti na število igralcev, ki ne prihajajo iz Evropske unije. Med te bodo sodili zdaj vsi nogometaši, ki prihajajo iz Anglije, Severne Irske, Walesa in Škotske.

Med te spada tudi eden najboljših nogometašev v Evropi, in sicer Gareth Bale. Pri Realu so že odločeni, da bodo z Valižanom po koncu evropskega prvenstva podaljšali pogodbo, zdaj pa bi se lahko vse skupaj zapletlo. Pravila španske lige namreč pravijo, da so lahko v moštvu zgolj trije igralci, ki ne prihajajo iz držav Evropske unije.

Barve Reala že branijo trije tujci (James Rodriguez, Danilo in Casemiro), kar pomeni, da bi se moral trener Zinedine Zidane enemu od njih odpovedati. Po vsej verjetnosti to ne bo Bale, s katerim naj bi po koncu evropskega prvenstva sklenili novo dolgoročno sodelovanje do leta 2023, sicer pa imajo časa za razmislek še dovolj, saj bo Velika Britanija iz evropske unije izstopila najhitreje v roku dveh let. To pomeni, da bodo do takrat vsi nogometaši iz Velike Britanije še člani Evropske unije.

Značke: bale, real-madrid

Članki iz rubrike