podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 30.11.2015 20:27:36

Nekdanji trener Maribora bi pristavil za varščino

Zdravko Mamić
Twitter
Zdravko Mamić je zaradi domnevnih finančnih malverzacij pri prestopih igralcev še vedno v priporu.

Izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić je zaradi domnevnih finančnih malverzacij pri prestopih nogometašev, zaradi katerih naj bi bil klub oškodovan za okrog 10,5 milijona evrov, še vedno v priporu. Prav tako kot njegov sin Mario, ki vodi menedžersko agencijo, toda sodišče je ugodilo njuni prošnji, da bi se lahko branila s prostosti. Seveda ob plačilu varščine, ki za Zdravka Mamića znaša 1,85 milijona evrov, za njegovega sina 658.000 evrov. V nečednih poslih sta menda sodelovala tudi podjetnika Igor Krota in Sandro Stipančić, ki sta za zdaj prav tako za zapahi, določena varščina je 526.000 oziroma 263.000 evrov.


Kako na vse skupaj gleda Ante Čačić, ki je selektor ognjenih v največji meri postal ravno po zaslugi Zdravka Mamića, daleč najvplivnejšega nogometnega moža pri južnih sosedih? "V našem nogometu se dogaja veliko lepih stvari, toda mi potenciramo samo afere. Kar zadeva Zdravka Mamića, vsem nam, ki smo povezani z njim, zaradi vsega, kar se dogaja, seveda ni prijetno, toda počakajmo ... Ni treba vnaprej sprejemati kakršnihkoli zaključkov, ker je jasno, kdo je za kaj odgovoren," je v pogovoru za Jutarnji list med drugim povedal nekdanji trener Maribora.

Medtem javnost nestrpno pričakuje, da bo Zdravko Mamić ponudil varščino, hkrati so glasna ugibanja o tem, kdo bi bil pripravljen zanj zastaviti svoje imetje? Bi bil Ante Čačić to pripravljen storiti, če bi bilo potrebno? "Mnogim sem pomagal, tako kot so v življenju tudi meni mnogi priskočili na pomoč. Če bo naneslo tako, da bi lahko pomagal, sem na to pripravljen," je odvrnil izkušeni strokovnjak.

Članki iz rubrike