evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 28.11.2015 08:15:35

V bavarski prestolnici si spet manejo roke

Reuters
Na skupščini nogometnega velikana Bayerna je bilo v petek veliko zadovoljstva.

Tako kot je že v navadi, so na Bavarskem leto potrdili s krepko pozitivnimi številkami, v sezoni 2014/15 so tako končali s 23,8 milijona evrov dobička.

Celoten finančni promet v klubu je sicer v tem obdobju nekoliko padel, zmanjšal se je na 523,7 milijona evrov. Največji delež, 137,6 milijona, so prinesle televizijske pravice in podobni prihodki, 113,9 milijona prihodkov gre na račun pokroviteljev in marketinga, 101,7 milijona pa je prinesla prodaja navijaških artiklov.

bayern re
Reuters

Na odhodkovni strani je največji del, kar 227,3 milijona, namenjen vzdrževanju zvezdniškega moštva, toliko so namreč znašali stroški izplačil nogometašem.

Dobiček je bil sicer za pet milijonov evrov manjši kot v Bayernovi sanjski sezoni 2013/14, ker Bavarci v sezoni zatem niso nastopili na svetovnem klubskem prvenstvu in evropskem superpokalu.

bayern re
Reuters

"Maksimalni športni učinek je skupaj s poslovno trdnostjo naš cilj. Naša naraščajoča finančna moč pa nam omogoča, da bomo ostali med najboljšimi v evropski eliti," je za Bavarce lepe številke pospremil izvršni direktor kluba Jan-Christian Dreesen.

Največ rezerv Bavarci vidijo pri televizijskih pravicah, ker je v Nemčiji delež pri klubih precej manjši kot pri najboljših angleških ali španskih klubih. Bayern je tako s prodajo TV pravic v zadnji sezoni iztržil samo 58,3 milijona evrov, srednjeročni cilj pa je 200 milijonov.

Značke: bayern, nogomet

Članki iz rubrike