sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 14.10.2015 10:11:53

Ronaldu še četrti zlati čevelj

Reuters
Portugalski superzvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je še četrtič v nogometni karieri prejel posebno priznanje zlati čevelj za najboljšega strelca v evropskih klubskih prvenstvih oziroma ligah.

V minuli sezoni španske la lige je na 35 tekmah zabil 48 golov. Še četrti zlati nogometni čevelj so mu izročili na torkovi slovesnosti v Madridu.

Ronaldo, ki je doma s portugalskega otoka v Atlantiku Madeire, je še tretjo zlato kopačko, drugo po vrsti, osvojil v belem dresu Reala, prvega si je priboril v dresu angleškega Manchester Uniteda v sezoni 2007/08. Slovesnosti ob podelitvi novega priznanja se je udeležil v spremstvu mame Marie Dolores in sina Cristiana mlajšega, navzoči pa so bili tudi njegov agent Jorge Mendes, trener Rafa Benitez, predsednika Real Florentino Perez in portugalski veleposlanik v Španiji.

Tridesetletni Ronaldo je najboljši strelec kraljevega kluba iz Madrida s skupno 324 zadetki, konec septembra je na večni lestvici galaktikov za en gol prehitel Raula Gonzaleza.



Ronaldo v bitki s tekmecem iz rivalske Barcelone Argentincem Lionelom Messijem zaostaja pri zbiranju zlatih žog, oba sta znova v boju za zlato žogo, uspešnejši pa je pri kopičenju zlatih čevljev. Messi, ki ima tri najžlahtnejše čevlje, je v minuli sezoni primere division zabil 43 golov, Sergio Agüero pa 26 v dresu Manchester Cityja.

"To je velika čast in privilegij, gre za trofejo, ki mi zelo veliko pomeni, a nisem zadovoljen, saj vedno hočem še več. Hočem še peti in šesti zlati čevelj," je bil po podelitvi dobro razpoložen Portugalec, ki pred upokojitvijo dresa Reala želi osvojiti še vsaj dva čevlja.

Ronaldo je postal prvi nogometaš s štirimi zlatimi čevlji za najboljšega strelca evropskih lig, potem ko je za dva zadetka izboljšal rekord španske lige, ki ga je s 46 goli postavil v tem prvenstvu v sezoni 2010/11.

Članki iz rubrike