mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 24.04.2017 11:03:17

Španci o žrebu LP: Zarota Uefe? (video)

Reuters
Še četrto sezono zapored bomo v ligi prvakov videli madridski derbi, toda tokrat je za razliko od lanskega leta na vrsti že v polfinalu.

Pred slabim letom je bil Real v finalu po streljanju enajstmetrovk boljši od Atletica in se veselil prestižne lovorike. Tokrat bo zmagovalec nagrajen (samo) z uvrstitvijo v finale.

V petkovem žrebu sta poleg madridskega dvojca sodelovala še Juventus in Monaco, ki sestavljata drugi polfinalni par. Kroglice z imeni štirih klubov je vlekel legendarni napadalec Liverpoola Ian Rush, prav njegovo delo pa so pod drobnogled vzeli v Španiji.


Najprej je namreč izvlekel kroglico z imenom Reala. Španci so se spotaknili ob to, da kroglic sploh ni premešal. Še bolj pa jih je zmotilo, kako je določil Realovega nasprotnika. Kroglic tudi v drugo ni premešal, eno je zagrabil, jo izpustil in v roke vzel drugo, ki jo je nato tudi potegnil iz bobna. V njej je bil listič z imenom Realovega mestnega tekmeca, kar pomeni, da letos v finalu ne bomo videli madridskega derbija.

V preteklosti se je skoraj po vsakem žrebu govorilo o toplih in hladnih kroglicah. Še več, če se spomnite, je nedolgo tega celo nekdanji predsednik mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter govoril, da so pri Uefi na tak način prirejali pare. In natanko o tem zdaj govorijo Španci, ki verjamejo, da se je Uefa zarotila proti njihovim klubom.

Predstavnik Uefe Giorgio Marchetti je namigovanja odločno zavrnil: "Kako naj bodo kroglice vroče ali hladne? To je nemogoče. Glede na to, kako eminentne ljudi vabimo na žreb, ne bi mogel nikomur od njih reči, naj med žrebom naredijo kaj nepoštenega. To je smešno."

Članki iz rubrike