mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.04.2017 22:54:15

Juventus in Monaco sta se pridružila madridskima kluboma

Reuters
V nogometni ligi prvakov so znani vsi polfinalisti. Madridskima kluboma Realu in Atleticu sta se danes pridružila torinski Juventus in Monaco, ki pri branjenju prednosti s prvih tekem v rezultatskem smislu nista imela večjih težav.

Juventus je brez pretresov ohranil prednost treh golov s prve tekme, Barceloni tudi tokrat ni pustil doseči gola, samemu pa mu ga niti ni bilo treba, tako da se je tekma končala z izidom 0:0. Monaco pa je še drugič premagal Borussio Dortmund, tokrat s 3:1 (2:0). Obe tekmi sta postregli z vrhunskim nogometom, bili sta polni zanimivih dogodkov, v Monaku so to kronali z goli, v Barceloni pa ne.

Juventus si je v prvi tekmi priboril velikansko prednost, Barcelono je premagal s 3:0, a pred povratnim dvobojem ni bil bahat. Zavedal se je, da je Barcelona lahko še nevarna, saj je v osmini finala v povratni tekmi proti PSG nadoknadila še večji zaostanek. Toda dvakrat v nizu preobrata ni zmogla, Italijani so se še enkrat pokazali kot trd oreh. Španski prvaki so sicer ves čas tekme napadali, vendar se tudi tekmec ni samo uspešno branil, tako da priložnosti ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani.

Prvo so imeli gosti, ko je bil nenatančen Gonzalo Higuain, nato je sledilo obdobje priložnosti gostiteljev, Lionel Messi je najprej streljal mimo gola, nato je njegov poskus ubranil Gianluigi Buffon, italijanske legende na vratih ni znal premagati niti Neymar. Glede priložnosti se je prvi polčas končal tako, kot se je začel, v ugodnem položaju se je znašel Higuain, ki pa je streljal natančno v vratarja Marc-Andreja ter Stegna.



Podobno stanje na igrišču je bil tudi v drugem delu. Katalonci so imeli veliko terensko premoč, veliko poskušali s streli, a bili nenatančni. Prednjačil je Messi, ki je zapravil v 66. minuti tudi najlepšo priložnost, ko ni znal izkoristiti neodločno posredovanje Buffona in je streljal čez gol. Svoje priložnosti so imeli tudi Italijani, dve je zapravil Juan Quadrado.

Monaco in Borussia sta pred očmi slovenskega sodnika Damirja Skomine pokazala še eno vrhunsko predstavo, polno visokega ritma in priložnosti. Nemci se kljub zaostanku s prve tekme z 2:3 v kneževini niso predali, toda domači so jim hitro pristrigli peruti. Že v 16. minuti so vodili z 2:0, najprej je že v tretji minuti Kylian Mbappe Lottin izkoristil slabo posredovanje vratarja Romana Bürkija po strelu Benjamina Mendyja, nato pa je dobro akcijo monaške ekipe z glavo zaključil še Radamel Falcao. Med goloma Monaca je bila dvakrat blizu gola tudi Borussia, Marcu Reusu je Danijel Subašič strel ubranil, Nuri Sahin pa je iz prostega strela zadel vratnico. Že v prvem delu bi lahko prišlo do spremembe izida, vendar ekipi nista bili več učinkoviti.

Zato pa se je Dortmundčanom nekaj upanja pokazalo v 48. minuti, ko je Reus izkoristil lep prodor in podajo z desne strani Ousmanae Dembeleja in znižal izid. Nemci so nato povsem prevzeli pobudo, domači so prežali na protinapade, priložnosti pa so se še kar naprej vrstile pred enimi in drugimi vrati. Domači so eno izkoristili, v zadnjih minutah so kaznovali igro vse ali nič tekmecev, po protinapadu je končni izid postavil Valere Germain, ki je le slabo minuto pred tem s klopi za rezervne igralce prišel na igrišče.

Izidi:
- četrtfinale, povratne tekme:
- sreda, 19. aprila:
*Monaco - Borussia Dortmund      3:1 (2:0)              3:2 (2:0)
Barcelona - *Juventus            0:0                    0:3 (0:2)

                                  2. tekma              1. tekma
- torek, 18. aprila:
*Real Madrid - Bayern München    4:2 (1:2, 0:0)         2:1 (0:1)
Leicester - *Atletico Madrid     1:1 (0:1)              0:1 (0:1)

(* Opomba: moštva, označena z *, so se uvrstila v polfinale)

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike