Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 14.04.2017 12:00:47

Italijan, ki je sodil tekmo v Dortmundu, čustveno priznal: Bil sem kot duh!

Reuters
Sredina tekma četrtfinala lige prvakov med Borussio in Monacom je bila nekaj posebnega.

Na sporedu bi morala biti že v torek, a jo je bila zavoljo bombnega napada na avtobus domače Borussie med potjo do stadiona Westfalen prestavljena. Obračun naslednji dan je bil zaradi neljubega dogodka močno čustveno obarvan.

Tudi za sodnika te tekme, Italijana Daniela Orsata, ki je priznal: "Še nikoli nisem doživel česa tako posebnega. V torek smo bili že v garderobi, se pripravljali, da gremo na igrišče, ko je bilo v trenutku vsega konec. Novica o eksploziji, prestavljena tekma, začela se je zgodba, ki je ne bom nikoli pozabil," je za Il Giorno povedal Orsato.



Mislil je na tisto, kar se je dogajalo v nadaljevanju. "Vsi so se odzvali izjemno, navijači so bili kot bratje, domači pristaši so takoj izkazali solidarnost z navijači Monaca in jim nudili prenočišče. Tekma naslednji dan pa je bila tako ali tako nekaj posebnega."

Orsato pravi, da so mu šle kar dlake pokonci, ko je v sredo zakorakal na zelenico. "Publika je bila fenomenalna. To je bila lekcija prijateljstva, sporočilo enotnosti. Sojenje? Kot da me ne bi bilo, sploh nisem bil potreben. Bil sem kot duh. In s sodniki bi vedno morali biti tako," je navdušen italijanski delivec pravice, ki bo jutri sodil tudi veliki milanski derbi med Interjem in Milanom.

Značke: orsato, borussia, monaco

Članki iz rubrike