favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.04.2017 23:04:59

Realu dvoboj titanov v Münchnu, Ronaldo v zgodovino

Reuters
Prva četrtfinalna tekma nogometnih titanov iz Münchna in Madrida se je v bavarski prestolnici končala z zmago Reala z 2:1. Na preostalih dveh današnjih četrtfinalnih tekmah evropske lige prvakov je Atletico Madrid na domačem igrišču premagal Leicester z 1:0, Monaco pa v gosteh Borussio iz Dortmunda s 3:2. Juventus je v torek ukanil Barcelono s 3:0.

Obračun med Bayernom in Realom so mnogi označili za finale pred finalom, prva četrtfinalna tekma v bavarski prestolnici pa se je končala z zmagoslavjem branilcev naslova v tem imenitnem tekmovanju. Prvo priložnost so si priigrali Madridčani, a je domači vratar Manuel Neuer bravurozno zaustavil poskus Karima Benzemaja z glavo v 18. minuti. Le sedem minut kasneje so gostitelji povedli, po kotu z desne strani je bil v kazenskem prostoru na pravem mestu Čilenec Arturo Vidal ter po močnem strelu z glavo ukanil kostariškega vratarja Keylorja Navasa.

V nadaljevanju je igra v glavnem potekala na sredini igrišča, v končnici prvega polčasa pa so se akcije vrstile kot po tekočem traku. Najprej je Nizozemec Arjen Robben pošteno premešal madridsko obrambo in podal do Vidala, ki je z glavo streljal prek vrat. Med 42. in 43. minuto so dvakrat nevarno zagrozili Madridčani, a strela Cristiana Ronalda in Tonija Kroosa nista našla poti v bavarsko mrežo, v 45. minuti pa je italijanski sodnik Nicola Rizzoli pokazal na belo točko zaradi igranja z roko Danija Carvajala v svojem kazenskem prostoru, strel Vidala pa je končal visoko prek Navasovih vrat.

Španski kraljevi klub je na najboljši možni način odprl drugo polovico tekme, po kombinirani akciji in podaji Carvajala z desne strani pa je izenačujoči gol dosegel Ronaldo. V 56. minuti je strel z glavo Valižana Garetha Bala na čudežen način zaustavil Neuer. Le pet minut kasneje so Bavarci ostali brez Španca Javija Martineza, ki je v pičlih treh minutah prejel dva rumena kartona in moral zapustiti zelenico.

V zadnji tretjini tekme branilci prvega mesta v ligi prvakov sprva niso uveljavili številčne premoči, v obup jih je spravljal Neuer, ki je zaustavil čiste strele Benzemaja, Marca Asensia in Ronalda. V 77. minuti pa je vendarle klonil, po podaji Asensia se je Ronaldo zapisal kot prvi igralec v zgodovini nogometa, ki je dosegel 100 golov na tekmah v evropskih klubskih pokalih.



V španski prestolnici sta se udarila Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ki je branil celotno tekmo, ter lanskega angleškega prvaka Leicestera, na veliko zadovoljstvo domačih privržencev pa so se zmage veselili domači nogometaši. "Colchonerose" je v vodstvo po uspešno izvedeni 11-metrovki popeljal Francoz Antoine Griezmann, pred tem je udarnega moža domače zasedbe v kazenskem prostoru zrušil Marc Albrighton. V drugi polovici tekme so bili aktivnejši gostitelji, navkljub temu pa niso našli načina, da ukanijo obrambo lisic iz Leicestera.

Monaco je na današnji prvi četrtfinalni tekmi evropske lige prvakov v gosteh premagal Borussio iz Dortmunda s 3:2 (2:0). Po prvotnem programu bi tekma v Dortmundu morala biti na sporedu v torek, a jo je Evropska nogometna zveza odpovedala zavoljo bombnega napada na moštveni avtobus domače zasedbe na poti do stadiona Westfalen. Obračun med dortmundsko Borussio in Monacom je bil čustveno obarvan zaradi neljubih torkovih dogodkov v Porurju, na zelenici največjega nogometnega stadiona v Nemčiji pa so bili konkretnejši gosti iz kneževine. Za goste sta zadela Kylian Mbappe (19., 79.) in Sven Bender (35./avtogol), za gostitelje pa Ousmane Dembele (57.) in Shinji Kagawa (84.).

Na torkovi edini tekmi je italijanski Juventus z dvema goloma Paula Dybale in enega Giorgia Chiellinija ugnal špansko Barcelono s 3:0 (2:0).

Povratne tekme najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na evropskih tleh bodo 18. in 19. aprila. V torek bosta na sporedu tekmi Real Madrid - Bayern München in Leicester - Atletico Madrid, v sredo pa Monaco - Borussia Dortmund in Barcelona - Juventus Torino.

Izidi:
- četrtfinale, prve tekme:
- torek, 11. aprila:
Juventus - Barcelona          3:0 (2:0)

- sreda, 12. aprila:
Borussia Dortmund - Monaco    2:3 (0:2)
Bayern München - Real Madrid  1:2 (1:0)
Atletico Madrid - Leicester   1:0 (1:0)

Opomba: povratne tekme so na sporedu 18. in 19. aprila

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike