Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.04.2017 22:58:33

Stara dama Barceloni prizadejala nov hud udarec

Reuters
Nogometaši torinskega Juventusa so si na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Barceloni pred domačimi navijači priigrali lepo prednost pred povratno tekmo. Stara dama je zmagala s 3:0 (2:0) po dveh zadetkih Paula Dybale in enem Giorgia Chiellinija.

Črno-beli so tekmo začeli silovito, že v tretji minuti je z glavo streljal Gonzalo Higuain, a je bil Marc-Andre Ter Stegen na mestu, Že v sedmi minuti pa je Juventus povedel. Juan Cuadrado je podal v kazenski prostor do Paula Dybale, ki je z desne strani iz obrata žogo mojstrsko poslal v nasprotni kot Barceloninih vrat.

Po prejetem zadetku so pobudo prevzeli Katalonci, ki so imeli v 21. minuti izjemno priložnost za izenačenje. Lionel Messi je izvrstno podal za hrbet Juventusove obrambe do Andresa Inieste, ki se je znašel sam pred Gianluigijem Buffonom, ta pa se je nato izkazal z obrambo. Domači so prednost podvojili v 22. minuti, ko je Dybala zadel z roba kazenskega prostora.

Juventus, ki je bil dejavnejši tudi ob koncu prvega polčasa, je v drugem prišel takoj do priložnosti prek Samija Khedire, ki je meril premalo natančno s približno 20 metrov. Pred tem je na drugi strani zgrešil Messi, v 52. minuti pa je previsoko meril Iniesta. Dve minuti zatem je lepo priložnost za Juve zapravil Higuain, ki bi lahko podal pred vrata tudi do prostega Maria Mandžukića, a že v 55. minuti je stara dama znova zadela. Po kotu z leve strani je z glavo zadel Giorgio Chiellini, ko je žogo malce z leve strani poslal v mrežo s pomočjo oddaljene vratnice.

messi re
Reuters
V 68. minuti je na drugi strani Barcelonin napadalec Luis Suarez iz bližine zgrešil cilj, v 69. minuti pa bi kaj lahko sodnik pokazal na belo točko za Barcelono, saj je žoga v kazenskem prostoru žoga v roko zadela Chiellinija. Do konca tekme je bila Barcelona še naprej prevladujoča v posesti žoge, toda prav nevarna ni bila več, medtem ko je Juventus po vodstvu s 3:0 hitro začel bolj razmišljati o ohranitvi prednosti kot o dodatnem povečanju.

V sredo bodo na sporedu še tri tekme, in sicer Borussia Dortmund - Monaco (ta je bila prestavljena s torka zaradi eksplozije v bližini klubskega avtobusa na poti na stadion), Bayern München - Real Madrid in Atletico Madrid - Leicester City.

Članki iz rubrike