ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
23 17.03.2017 12:13:01

Žreb lige prvakov: Oblak dobil najlažjega, Real najtežjega tekmeca

Jan Oblak
Profimedia
V Nyonu so opravili žreb parov za četrtfinale lige prvakov.

Na sedežu Evropske nogometne zveze v Nyonu so danes izžrebali četrtfinalne pare lige prvakov. Edini preostali slovenski predstavnik v najelitnejšem klubskem tekmovanju je Jan Oblak, njegov Atletico Madrid se bo v četrtfinalu pomeril z debitantom tega tekmovanja Leicester Cityjem. Prve tekme bodo 11. in 12. aprila, povratne pa 18. in 19. aprila.

Naslov prvaka brani Real Madrid, ki je lani za rekordni enajsti naslov kluba po neodločenem izidu 1:1 in izvajanju enajstmetrovk premagal Oblakov Atletico Madrid. Tokrat ima ekipa, zbrana okrog prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, v četrtfinalu visoko oviro, nemške prvake iz Münchna. Prva tekma bo 12. aprila na Allianz Areni, povratno bo 18. aprila gostil Santiago Bernabeu.

Münchenčani sicer na zadnje srečanje iz sezone 2013/14 nimajo dobrih spominov, saj so Madridčani napredovali po izidih 1:0 in 4:0, na klopi kraljevega kluba pa je takrat sedel zdajšnji trener Bavarcev Carlo Ancelotti. "Tekma proti Realu bo nekaj posebnega. Zame bo zelo razburljivo, da sem bom spet vrnil v Madrid. Želimo osvojiti ligo prvakov," je po žrebu dejal trener Bayerna Ancelotti.

Bavarski strateg zaupa v svoje moštvo, v dosedanjih 22 medsebojnih obračunih so bili 12-krat boljši Münchenčani, osemkrat je zmagal Real, dve tekmi sta se končali neodločeno. A v prid belega baleta priča kar enajst naslovov najboljšega.

"To je čista klasika, to je odličen žreb. Potrebno je imeti veliko spoštovanja do nasprotnika, gre za ekipo, ki je v zadnjih treh letih kar dvakrat osvojila ligo prvakov, so ekipa z največ naslovi prvaka," pa je povedal predsednik Bayerna in nekdanji nogometaš Karl-Heinz Rummenigge.

Borussia iz Dortmunda bo v četrtfinalu moči merila z vodilno ekipo francoskega prvenstva Monacom, italijanski prvak Juventus in Barcelona, ki se je z vrhunskim povratkom proti Paris Saint Germainu v osmini finala pred tednom dni prebila med osem najboljših, pa bosta v četrtfinalu ponovila finale iz leta 2015.

Polfinalne tekme so predvidene 2. in 3. ter 9. in 10. maja, medtem ko bo finale 2017 3. junija gostil stadion Millenium v Cardiffu v Walesu.

Četrtfinalni pari:
Atletico Madrid - Leicester
Borussia Dortmund - Monaco
Bayern München - Real Madrid
Juventus - Barcelona

Značke: liga-prvakov, žreb, nyon

Članki iz rubrike