Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
1 15.03.2017 22:44:08

Atletico in Monaco zadnja četrtfinalista lige prvakov

Reuters
Po Real Madridu, Bayern Münchnu, Borussii Dortmundu, Barceloni, Juventusu in Leicester Cityju so se med osem najboljših ekip v ligi prvakov danes uvrstili še nogometaši Atletica Madrida in Monaca. Atletico in Bayer sta se razšla brez zadetkov, Monaco pa je Manchester City premagal s 3:1.

Atletico Madrid je branil prednost 4:2 proti Bayer Leverkusnu in jo tudi brez večjih težav ubranil, med najbolj zaslužnimi za to pa je bil slovenski vratar Jan Oblak, ki je dobesedno zaklenil svoja vrata.

Na tekmi v Madridu sta slovenska reprezentanta Jan Oblak in Kevin Kampl igrala od prve minute. Kampl je v 37. minuti streljal preko Oblakovih vrat, ekipi pa sta enakovredno skušali priti do zadetka. Škofjeločan se je najbolj izkazal v 68. minuti, ko je ubranil kar tri poskuse Nemcev zapored. Izjemno ofenzivo Bayerja je Oblak izničil rutinirano, žogo pred svojo mrežo pobiral z brezhibnimi paradami, najprej je odbil poskus Juliana Brandta, nato je do odbite žoge prišel Kevin Volland, ki je poskusil dvakrat, na koncu pa je Chicharito streljal le nekaj centimetrov mimo Atleticovih vrat. V 80. minuti je znova poskušal Kampl, a se Oblak ni pustil, z novo vrhunsko obrambo je svojo mrežo znova obvaroval nedotaknjeno.



Manchester City je prvo tekmo doma z Monacom dobil s 5:3. Monaco je že v osmi minuti povedel z 1:0, ko je zadel Kylian Mbappe. V 29. minuti je bil skupni izid poravnan na 5:5, saj je za 2:0 zadel Fabinho, ki je lepo izkoristil lepo globoko podajo Benjamina Mendyja. V 71. minuti je City znižal izid na 1:2, zadel je Leroy Sane, a so domači že šest minut zatem povišali že na 3:1, skupno 6:6, ko je bil uspešen Tiemoue Bakayoko, s čimer si je Monaco, zaradi več golov doseženih v gosteh, priboril napredovanje.

Že pred današnjima zadnjima obračunoma osmine finala so si napredovanje priigrali pri Real Madridu, Bayern Münchnu, Borussii Dortmundu, Barceloni, Juventusu in Leicester Cityju. Juventus je v torek zvečer še drugič premagal Porto, sinoči z 1:0, Angleži pa so z zmago z 2:0 nadoknadili zaostanek 1:2 proti Sevilli. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike