Mobilna verzija
nu
nu

Kamplov soigralec bo izpustil dvoboj v Madridu, vzrok pa je precej nenavaden

Kevin Kampl, Kevin Volland in Kai Havertz
Reuters

Stereotip pravi, da nogometaši ne veljajo za ravno pametne ljudi in se jih nekako ne povezuje s šolo.

Toda to so samo predsodki, marsikateri nogometaš je ob karieri uspešno pridobil tudi izobrazbo. Eden takih, ki se trudi, da bi bil med slednjimi, je tudi soigralec Kevina Kampla pri Bayerja iz Leverkusna. Ime pa mu je Kai Havertz.

Sedemnajstletni igralec sredine igrišča je v tej sezoni za lekarnarje nastopil na šestnajstih prvenstvenih tekmah, na katerih je v statistiko vpisal štiri asistence, oktobra pa je vknjižil še prvi nastop v ligi prvakov, ko je v skupinskem delu debitiral v dvoboju s Tottenhamom.

Nastopil je tudi na prvi tekmi osmine finala najmočnejšega klubskega tekmovanja, ko je Bayer pred svojimi navijači z 2:4 izgubil z Atleticom, jutrišnje povratno srečanje v Madridu pa se je odločil izpustiti.

Razlog za takšno odločitev je zelo zanimiv in precej nenavaden, klub je namreč v uradnem obvestilu za javnost zapisal: "Havertza čaka pomemben izpit v šoli." Najstnik bo torej tekmo lige prvakov izpustil zaradi šole, dobro pa bi bilo, če bi njegovemu vzoru sledil še kakšen mlad nogometaš.