Mobilna verzija
nu
nu

Sinoči smo dobili najslabši klub v ligi prvakov

Reuters

Sinoči je bil odigran zadnji krog skupinskega dela lige prvakov, po katerem je znanih vseh šestnajst ekip, ki so si izborile napredovanje v izločilne boje, jasno je tudi, katera osmerica bo spomladi nastopala v ligi Europa in katerih osem moštev je končalo z nastopi na mednarodni sceni v tekoči sezoni.

Med slednjimi je tudi en, ki se je zaradi svojih predstav vpisal v zgodovino. Vendar si zagotovo želi, da ne bi bilo tako, saj je postal najslabši klub v zgodovini tekmovanja. Gre za zagrebški Dinamo, ki je skupinski del končal brez osvojene točke - nekaj podobnega se je sicer zgodilo tudi belgijskemu klubu Club Brugge.

Najslabši pa je postal, ker mu je brez osvojene točke 'uspelo' ostati že drugič (prvič je bilo v sezoni 2011/12), kar se prej ni zgodilo še nobenemu klubu. Dinamo je sinoči izgubil v Torinu, Juventus je bil boljši z 2:0. To je bil enajsti zaporedni poraz zagrebškega kluba v ligi prvakov, s čimer je izenačil svoj najdaljši niz porazov v tem tekmovanju.

Za nameček Dinamo na šestih tekmah ni zabil niti gola (prejel jih je 15), kar se je pred tem zgodilo dvema moštvoma. V sezoni 2004/05 Deportivu iz La Coruñe, pet let pozneje pa Maccabiju Haifi.