mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.10.2017 11:30:47

Čestital mu je tudi Wenger, a legendarni Weah bo moral na zmago na volitvah še počakati

Nekateri evropski mediji so v četrtek nekdanjega liberijskega nogometnega zvezdnika Georgea Weaha že razglasili za zmagovalca liberijskih predsedniških volitev. A izkazalo se je, da so bile novice prehitre, saj bo moral Weah po neuradnih rezultatih - štetje glasovnic se še ni končalo, skupaj z aktualnim predsednikom Josephom Bokaiem v drugi krog.

Weahu, ki naj bi dobil največ glasov v 11 od 15 liberijskih regij, a skupno ni dobil potrebnih več kot 50 odstotkov glasov, je za zmago prehitro čestital tudi njegov nekdanji trener pri Monacu Arsene Wenger, zdaj že precej let trener Arsenala.


"Želel bi čestitati svojemu nekdanjemu igralcu, ki je postal predsednik Liberije. Ne dogaja se pogosto, da nekdanji igralec postane predsednik neke države. Bravo," je prek spletnih medijev v četrtek zvečer Liberijcu čestital Wenger.

Weah si je priljubljenost pridobil v času, ko je igral v Evropi, kjer je poleg Monacovega nosil še drese PSG, Milana, Chelseaja, Manchester Cityja in Marseilla. Za reprezentanco je zbral 60 nastopov, znan pa je bil po svojih humanitarnih finančnih prispevkih za revne v svoji državi.

Značke: nogomet, liberija

Članki iz rubrike