Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 28.04.2017 18:00:15

Vem, da bo rak zmagal, a upam, da prej zmaga moja ekipa

Hokejsko prvenstvo v najboljši švedski ligi bo zmagovalca dobilo na sedmi tekmi finalne serije.

Odločitev bo padla v soboto, ko se bosta še sedmič v seriji srečali ekipi HV71 in Brynäs, ki sta v tem dvoboju prikazali sijajen hokejski boj.

Čeprav je evforija v teh klubih velika, navijači norijo in živčno pričakujejo zadnji obračun, pa verjetno nihče tega ne spremlja s takimi občutki kot navijač HV71, 48-letni Johan Håkansson.

Johan že dalj časa hokejske tekme spremlja z bolnišnične postelje, bori se z rakom in ve, da tega boja ne bo dobil. V možganih ima več tumorjev, ki jih ne morejo odstraniti, tudi dolgotrajno obsevanje in kemoterapija ne delujeta več. Oče petih otrok pravi, da je za vsak dan, ki ga preživi, četudi v hudih bolečinah, neizmerno hvaležen, svojo moč pa črpa tudi iz hokejske igre.

Goreč privrženec HV71, ki mu morajo zaradi hudih bolečin večkrat na dan pomagati z morfijem, zdaj sanja le ene sanje. "Upam, da bodo v soboto bolečine kar se da male, saj bi si rad ogledal celo tekmo, še posebej pa kronanje prvaka. Upam, da bo to doletelo mojo ekipo," pravi Johan, ki se je že sprijaznil s svojo usodo, in ve, da bo to verjetno zadnji finale, ki ga bo lahko spremljal.

"V četrtek sem si ogledal prvo tretjino in del tretje, preostal čas so bili glavoboli premočni," je pojasnil in hkrati izpostavil, da drži pesti, da bo sobota prinesla zanj dan brez večjih bolečin in da bo lahko užival v predstavi moštva, za katerega navija že skoraj 30 let.

"Ne vem natančno, koliko moči za boj, kot tudi za navijanje imam na voljo, a upam, da bom v soboto uspel videti HV71, ko bo proslavljal naslov prvaka," upa Johan Håkansson.

Zanj so izvedeli tudi pri klubu in mu že pred časom poslali video, v katerem so ga pozdravili igralci moštva. "Dobil sem solzne oči. Nisem mogel verjeti. To mi je dalo novih moči."

Značke: hokej, hv71

Članki iz rubrike