IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

lp
lp
0 23.07.2016 14:51:26

Bastian in Ana sestavila obsežno predporočno pogodbo

Profimedia
Nemški nogometaš Bastian Schweinsteiger in srbska teniška igralka Ana Ivanović sta v zadnjem času najvidnejši športni par na svetu, pred kratkim sta si v Benetkah dahnila usodni da. Pred tem pa sestavila obsežno predporočno pogodbo.

Pogodbo na kar 64 straneh je sestavila odvetniška ekipa Schweinsteigerja, potem pa dokument poslala v beograjsko pisarno, ki že več let zastopa Ivanovićevo. Ana in njena mama Dragana sta pogodbo podrobno pregledali in prikimale, češ to lahko podpišemo.

Nič kaj romantično, bolj pragmatično in za današnje čase morda celo pametno. Pogodba do najmanjših podrobnosti določa njun zakon, da ne bi imela pozneje težav. Bastian in Ana bosta zadržala vsak svoj bančni račn. Oba dobro služita, vednar svojega bogastva torej ne bosta združila. Srbkinja je v karieri od teniških nagrad prejela 15,5 milijona evrov, precej pa k tej vsoti doda njenih več kot deset sponzorjev. Le nemški Adidas ji vsako leto nakaže 5 milijonov evrov. Nemški nogometaš je, na drugi strani, le od prestopa iz Bayerna k Manchester Unitedu za tri sezone prejel 50 milijonov evrov. V lasti ima še precej nepremičnin, tudi stanovanje, ki ga je pravzaprav kupil za Ano.



Zakonca Schweinsteiger želita postati tudi staša, zato sta se v dokument vključila nekaj aneksov, ki bodo spremenili nekatere točke v pogodbi. Gre predvsem za delitev premoženja, ki bo v primeru naraščaja nekoliko drugačna, kot je sicer predvidena.

V predporočno pogodbo niso vključena darila. Vse, kar eden drugemu poklonita, v vsakem primeru zadrži tisti, ki je darilo prejel. Je pa zato v pogodbi določena politika najemanja nepremičnin po svetu. Ker oba praktično vseskozi potujeta, večino časa živita v najetih vilah. O stroških za najemnino se bosta dogovarjala sproti, pozneje pa - po pogodbi - ne bosta smela eden drugemu očitati, češ kdo je koliko denarja namenil za pokrivanje teh stroškov.

Članki iz rubrike