Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

gv
gv
5 16.07.2017 10:24:01

Nikoli ne bi uganili: Ko je Federer v mladinski konkurenci osvojil Wimbledon, je takrat med mladinkami slavila ...

Tega zagotovo niste vedeli! Ali pa ste že pozabili ...

Lahko bi dejali, da je švicarski teniški zvezdnik Roger Federer svoj pohod v Wimbledonu začel leta 1998, ko je osvojil naslov v mladinski konkurenci. Pet let pozneje je prvič slavil v moški konkurenci, nato pa zavladal Wimbledonu. Nanizal je kar pet zaporednih naslovov, tem pa dodal še dva, in sicer leta 2009 in 2012.

V tem času je podrl kar nekaj rekordov, se v odprti dobi tenisa po številu naslovov v Wimbledonu izenačil z legendarnim Petom Samprasom, petkrat zapored pa je na tem turnirju uspelo slaviti le še Björnu Borgu. Lahko bi dejali, da se je vse to začelo leta 1998, ko je slavil med mladinci.

Zanimivo, istega leta je v ženski konkurenci mladink slavila Slovenka Katarina Srebotnik, a se je njena kariera odvijala nekoliko drugače. Takrat je veljala za eno najobetavnejših teniških igralk na svetu, a večjega preboja ni doživela. Osem let kasneje je z 20. mestom zabeležila najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, na turnirjih za veliki slam pa dlje od tretjega kroga ni prišla.

A kmalu je spoznala, da lahko precej več uspeha doseže v igri dvojic, ki so počasi postale njena strast. V konkurenci ženskih in mešanih dvojic je osvojila vse štiri turnirje za veliki slam, v karieri pa samo z nagradami skupno zaslužila več kot 7,3 milijonov dolarjev. Velika večina tega zaslužka gre kakopak na račun igre v dvojicah.

Članki iz rubrike