klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ou
ou
0 03.06.2023 10:58:55

Mladi odbojkarski zvezdnik razkril, da bi lahko bil tudi Jan Oblak, in kaj ima skupnega s Primožem Rogličem

Profimedia
Rok Možič je že v svojih otroških letih veljal za čudežnega dečka slovenske odbojke, svoj sloves pa je zelo hitro upravičil.

Že kot najstnik je 21-letni dvometraš ekipo Maribora popeljal do naslova državnih prvakov, zdaj pa je eden od zvezdnikov močne italijanske lige. Možič bo vsekakor tudi eden od glavnih adutov slovenske izbrane vrste v pestrem reprezentančnem poletju.

Rok Možič je bil prvi gost obujene Ekipine rubrike Povabilo na kavo. Eden najbolj nadarjenih odbojkarjev na svetu je v dolgem pogovoru razkril številne podrobnosti iz svojega življenja.

mozic 4
Martin Metelko


Tudi to, da se je - preden se je resno zapisal odbojki - ukvarjal z nogometom in smučarskimi skoki. Do 10. leta je bil nogometni vratar in kaj lahko bi se zgodilo, da bi šel po poti Jana Oblaka. "Bil sem tudi najboljši vratar in dedek se je že spraševal, ali bi podrli odbojkarska igrišča in postavili nogometnega. 'Boš več zaslužil,' mi je govoril," se je z velikim nasmehom spominjal Rok, ki se je kot mladi športnik najbolj zgledoval po očetu, pa po vseh odbojkarjih, s katerimi v reprezentanci danes igra ali je igral. "Pobiral sem jim žoge, brisal parket, navijal, jih prosjačil za avtogram, za hlačke, dres," se je spomnil in na seznam svojih vzornikov dodal še Wilfreda Leona, Usaina Bolta, Michaela Jordana, LeBrona Jamesa, Luka Dončića.

Med vsemi aktivnostmi pa je bil, kot pravi, najzanimivejši njegov »skok« v smučarske skoke. Vsako nedeljo so jih Možičevi na domačem kavču budno spremljali. "To bi jaz poskusil," se spomni želje, ki se mu je uresničila. Na 13-metrski skakalnici je bilo še vse v redu, nam je povedal, nato pa: "Na 25-metrski se je vse ustavilo. Strah je bil prevelik. To ni bilo to," je polletno kariero smučarskega skakalca v nekaj povedih opisal modrooki Mariborčan, ki ima vsaj v tem pogledu nekaj skupnega s Primožem Rogličem.

V uri dolgem pogovoru je Rok Možič razkril še marsikaj zanimivega. Vse podrobnosti v sobotni prilogi športnega dnevnika Ekipa SN, ki je na voljo tudi na spletni Trafiki24.

sobotna priloga

Značke: rok-možič, odbojka

Članki iz rubrike