pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 09.10.2017 11:43:59

Peter Prevc, kot ga še niste poznali: Res ne vem, zakaj nas v šolah ne učijo, kam prijaviti dohodke!

Peter Prevc
Martin Metelko
Poleg Ilke Štuhec, ki je v prejšnji sezoni poskrbela za največ dobre volje, bodo tudi letos vse oči uprte v Petra Prevca.

Odlični smučarski skakalec je po pestrem poletju popolnoma osredotočen na nove izzive, kljub temu pa smo ga lahko vsaj za nekaj minut spoznali v drugačni luči. Spregovoril je o svojem najtežjem trenutku v karieri in o tem, kako ga je premagal. Povedal je tudi, kaj bi si želel, da bi ga zares naučili v šoli, in obujal spomine na otroške dni.

"Pravzaprav se najbolj spomnim tega, da je šlo celotno otroštvo zelo hitro mimo. Glede na to, da smo bili vsi vpeti v isti šport, je bilo predvsem veliko voženj in usklajevanja, veliko časa smo preživeli v avtomobilih. Zdaj, ko pogledam nazaj na tisto obdobje, se spomnim predvsem tega, da nas je bilo veliko in da nismo bili veliko doma, ko pa smo bili, smo si hitro našli kakšno zaposlitev," je na začetku pogovora povedal najstarejši od petih otrok v družini. Na svet je prijokal pred 25 leti, štiri leta pozneje se je rodil Cene, Domen jih šteje 18, šest let mlajša je Nika, najmlajša Ema pa je na svet prijokala pred osmimi leti. "Lahko rečem, da v mlajših letih nismo bili prav posebej povezani. Med nami je namreč velika razlika v letih, pa tudi tako veliko nas je bilo, da se nikoli nista denimo dva zelo navezala drug na drugega," je o bratskih in sestrskih odnosih spregovoril Peter, ki je dodal, da to ne pomeni, da so si ves čas skakali v lase, temveč so imeli zelo normalen odnos. "Kar zadeva oba mlajša brata, Domna in Ceneta, ne bi rekel, da sem bil do njiju zaščitniški, temveč sem pustil, da sta prišla do tega, kar sta, povsem sama in s svojimi izkušnjami. Če bi kateri od njiju želel ušpičiti kakšno neumnost, bi ga vsekakor ustavil (smeh), drugače pa menim, da moramo ljudje delati majhne napake, da se iz njih tudi kaj naučimo," zrelo in odraslo razmišlja lanski zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Mama Julijana in oče Božidar pogosto poudarita, da je bilo zanju najpomembnejše to, da sta otrokom uspela vcepiti določene vrednote in da sta vzgojila poštene otroke, kako stroga pa sta bila pri vzgoji v očeh enega najboljših športnikov Slovenije? "Vedno rečem tako, da kar je za nekoga strogo, za drugega ni. Pomembno je le to, da se držijo svojih principov in da vzgojijo otroke, ki ne kradejo in ne lažejo." Čeprav je bilo hitro jasno, da bo Peter zelo nadarjen za šport, starša nista želela dovoliti, da bi zaradi tega ali zaradi česa drugega zanemarjal šolo in z njo povezane obveznosti. "Nalogo sem moral narediti takoj, ko sem prišel iz šole, šele po tem sem lahko šel ven. Ko je mama prišla iz služba, je morala biti moja domača naloga narejena in na kuhinjski mizi. Če ne, pa sploh ne vem, kaj se je zgodilo (smeh). Mama je bila glede šole bolj stroga, oče pa je bil kot kakšno višje sodišče," se je nasmejal Peter.

CELOTEN POGOVOR S PETROM PREVCEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI EKIPI SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike