favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 01.08.2016 09:53:49

Luka Žinko: Želim biti boljši od Mourinha

Arsen Perić
Nobenega dvoma ni, da so te dni nogometaši Domžal med najbolj vročimi v deželi na sončni strani Alp, in gotovo že nestrpno pričakujejo povratni obračun kvalifikacij za ligo Europa v Londonu.

Naš tokratni sogovornik je moral izpustiti pravi nogometni praznik v Stožicah, a je bil zato najglasnejši navijač svoje ekipe. Triintridesetletni nogometaš s Fužin je med drugim spregovoril o svojih trenerskih ambicijah in z nami delil nemalo anekdot iz svoje kariere, v kateri je zaigral v kar šestih različnih tujih državah.

Med drugim pa je spregovoril tudi o svojih velikih ambicijah po koncu igralske kariere, saj želi postati trener in že opravlja tudi trenersko licenco. »Trenutno se je to zaradi igranja v Domžalah nekoliko ustavilo, rad pa bi bil trener članov, ne mlajših kategorij. Če sem iskren, si želim biti boljši od Mourinha in Guardiole. Sam zelo občudujem japonskega trenerja, ki smo ga imeli na Kitajskem, predvsem njegov odnos do dela. Tudi Luka Elsner je zelo, zelo dober trener, tako kar zadeva znanje kot njegovo osebnost. Mnogim se zdi vzvišen, ker je vedno v obleki, toda to je njegov slog. Ti bi se morali osredotočiti na njegovo delo, ki ga opravlja zelo dobro. In s tem se mu ne želim prilizovati (smeh). Poznam ga že od prej, igrala sva skupaj, sem pa bil presenečen nad njegovim načinom dela in tudi nad Domžalami kot klubom.« Poleg tega sta mu všeč Mourinhev odnos do medijev in Guardiolov način igre. »Rad bi se naučil od vsakega nekaj in hkrati dal veliko sebe. Kje se vidim čez dvajset let? Kot vrhunski trener v vrhunskem klubu. In želim si, da se v tem času ne bi spremenil.«




CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI IZDAJI EKIPE SN!

Značke: luka-žinko, domžale

Članki iz rubrike