Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ue
ue
1 23.04.2024 15:50:51

Jelko Gros obupan! Kdo je vodja tolpe, ki je kradla v Planici? Prejema socialno pomoč...

alesfevzer.com
V Celju so vložili obtožnico proti 27 osumljencem kraje barvnih kovin. Tolpa je nakradla za 620.000 evrov.

Tožilstvo je na celjsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper združbo, ki se je ukvarjala s krajo in preprodajo barvnih kovin. Obtoženih je 27 oseb, šest jih je v priporu. Obtoženi so od konca avgusta 2022 do oktobra lani kradli in preprodajali električne vodnike iz bakra. Tolpa je ukradene izdelke iz bakra oz. barvnih kovin prodajala podjetjem, ki se ukvarjajo z odkupom kovin. Vsi obtoženi so brez poklica in prejemajo socialno podporo od 300 do 1300 evrov. Večina obtoženih je končala nekaj razredov osnovne šole, nekaj jih je osnovno šolanje celo zaključilo. Naser Koca je edini, ki ni nikoli hodil v osnovno šolo, a se je pohvalil, da zna celo nekaj malega brati in pisati. Večina jih prihaja iz romskega naselja Lokve pri Črnomlju. Tožilstvo jih bremeni 17 velikih tatvin in treh poskusov tega dejanja, ko so od tatvine v zadnjem hipu odstopili, saj jih je enkrat zalotil varnostnik, drugič jih je odgnal alarm, tretjič pa so posumili, da jih opazujejo policisti.
Pred vsakim vlomom je tolpa najela kombinirano vozilo, na katerega so nadeli ponarejene registrske tablice, si priskrbeli orodje za vlamljanje, primerna oblačila, maske, rokavice in druga sredstva za prikrivanje sledi. Za medsebojno komunikacijo so nenehno menjavali mobilne telefone in številke.
Kriminalna združba je kradla, dokler je ni razbila policija. Sredi avgusta lani jim je uspela ena zadnjih tatvin in to na prizorišču Planice. Ob objektu Kavka so jemali električne kable, vtičnice, vtikače in spojke, jih nalagali v vozila ter odpeljali. Lastnik predmetov, Javni zavod za promocijo zimskih športov Sloski, je bil oškodovan za 57.140 evrov. Takrat je veliko tatvino policiji sporočil obupani vodja Nordijskega centra v Planici Jelko Gros.

Značke: tatovi, planica

Članki iz rubrike