Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 12.10.2023 20:49:27

Mislila, da beži, a je tekla v smrt ... Tragična zgodba vnukinje nekdanjega izraelskega selektorja!

Na glasbenem festival v Izraelu, ki se je odvijal v bližini meje z Gazo, je bilo 260 smrtnih žrtev, številne pa so ugrabili in jih odpeljali neznano kam.

V Izraelu in tik ob meji z Gazo je prejšnji teden potekal glasbeni festival, na katerem se je zabavalo več kot 3000 mladih iz vseh koncev sveta med katerimi so bili večinoma Izraelci. V soboto zjutraj je bil ravno ta festival tarča pripadnikov Hamasa, ki so vdrli na to območje in začeli streljati. Skupno so ubili 260 ljudi, več deset pa so jih ugrabili in odpeljali neznano kam.


Med tistimi, ki niso preživeli tega terorističnega napada, je bila tudi vnukinja nekdanjega izraelskega nogometnega selektorja Shloma Scharfa in nečakinja trenerja Hapoela Rishona LeZiona, Yuvala Naima. Mai Naim je bila stara 22 let, njen stric pa je zdaj razkril, da se je v trenutku napada po telefonu pogovarjala z družino.

"Najprej sploh ni nameravala iti na zabavo, nato so jo prepričali prijatelji. Tja se je odpravila v poznih večernih urah, njeni starši sploh niso vedeli, da je odšla. Zjutraj so videli, da je ni, klicala je ob 8.30 uri zjutraj in rekla, da streljajo na njo. Ni imela sreče. Usedla se je v avtomobil, se peljala do bližnjega zaklonišča in se skupaj z drugimi udeleženci zabave skrila notri," je razkril Yuval Naim, a tega, kar je sledilo, ni pričakoval nihče. Člani Hamasa so jih izsledili, v zaklonišče zmetali več ročnih bomb, streljali na nedolžne civiliste in jih ubili. Med njimi tudi Maio Naim.

Značke: naim, mai, izrael, palestina

Članki iz rubrike