Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 29.09.2023 15:26:51

Pozdravljen, Dunaj, pozdravljen, Frankfurt!

Z vlakom je na voljo vsak dan 16 povezav med Ljubljano in Dunajem, od tega dve z direktnim vlakom. Med Frankfurtom in Ljubljano pa je vsak dan na voljo 9 povezav.

Na direktnem vlaku med Dunajem in Ljubljano je tudi restavracija

Med Dunajem in Ljubljano je vsak dan na voljo 16 povezav z vlaki, od teh sta dve povezavi direktni. Vsakodnevna, direktna mednarodna vlaka EC 150 in EC 151 (Emona) vas zapeljeta iz Ljubljane do Dunaja oz. nazaj brez prestopanja. Okusen obrok in dobro kavo si lahko privoščite kar na poti, v restavracijskem vagonu. Pot ob dobri hrani, pijači in pogledu na slikovito pokrajino, ki drsi mimo oken mine še toliko bolj prijetno in hitro. 

Prej kot kupiš, ceneje potuješ

Vozovnico za vlak lahko kupite že 2 meseca pred potovanjem. Cena vozovnice za odraslega do Dunaja je npr. iz Ljubljane na voljo že od 35,90 evra, iz Celja od 32,90 evra, iz Maribora do Dunaja pa od 27,90 evra. Več informacij in vozne rede do Dunaja in nazaj lahko preverite na spletni strani Slovenskih železnic.

V Frankfurt in nazaj z devetimi povezavami na dan

Med Ljubljano in Frankfurtom je vsak dan na voljo 9 povezav z vlaki. Podrobnejše informacije o voznih redih vlakov in potrebnih prestopih do Frankfurta in nazaj lahko preverite v mednarodnem iskalniku voznega reda na spletni strani Slovenskih železnic. Lahko izbirate med dnevnimi ali nočnimi povezavami. Čas potovanja z nočnim vlakom lahko izkoristite za počitek v spalniku ali ležalniku in tako zjutraj spočiti začnete dan v mestu. Če ste z nakupom vozovnice dovolj zgodnji, že 6 mesecev pred potovanjem, boste lahko iz katerega koli kraja v Sloveniji v Frankfurt (kot tudi v kateri koli drugi kraj v Nemčiji) potovali že od 27,90* evrov.

* Cene vozovnic so variabilne in se spreminjajo glede na razpoložljivost posameznega nivoja cene, odvisno od časa poizvedovanja ali dneva nakupa. Razpon cen nizkocenovnih vozovnic je od 27,90 do 159,90 EUR – ko so vozovnice po določeni ceni prodane, sistem avtomatsko ponudi naslednjo dostopno ceno.

Z vlakom več povezav tudi do drugih evropskih mest

Povezave z vlaki so na voljo tudi s številnimi drugimi evropskimi mesti, kamor lahko potujete trajnostno z vlaki po ugodnih cenah.

Iz Ljubljane lahko potujete npr. v Trst že od 8 evrov, v Zagreb, Opatijo,Reko za 9 evrov, v Pulj pa za 19 evrov. Število vozovnic po navedenih cenah ni omejeno, vozovnice je mogoče kupiti 2 meseca pred potovanjem.

Za vozovnico iz Ljubljane v Salzburg boste odšteli od 27,90 evrov, do Dunaja od 35,90 evra, do Züricha od 28,20 evra, do Münchna, Stuttgarta, Frankfurta in do drugih mest v Nemčiji pa od 27,90 evra. Število vozovnic po navedenih cenah je omejeno, vozovnice je mogoče kupiti že 6 mesecev pred potovanjem.

V Budimpeštose lahko iz Ljubljane zapeljete od 15 evrov, v Gradec od 17,90 evra, v Prago od 55 evrov in v Bratislavo od 43 evrov. Število vozovnic po navedenih cenah je prav tako omejeno, vozovnice pa je mogoče kupiti 2 meseca pred potovanjem.

Članki iz rubrike