zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ou
ou
0 21.12.2022 15:12:24

Restavracija s šestimi Michelinovimi zvezdicami

Aleš Petejan (Mastercard) in Ana Roš (Hiša Franko)
Družba Mastercard je začetek decembra uradno otvorila že drugo edicijo Mastercard Pop-up Restavracije. Hiša Franko, Gostilna pri Lojzetu, Atelje, Grič in Restavracija Milka so imena vrhunskih restavracij, ki so v nepogrešljivem ambientu Antiq Palace Hotela poskrbele za magičen in okusen uvod v praznične decembrske dni. Združene pod eno streho Mastercard Pop-up restavracije pa so predstavljale tudi edino restavracijo v središču prestolnice, ki je v kulinaričnem ustvarjanju povezala najboljše domače kuharske mojstre z zavidljivimi Michelinovimi priznanji.

Svoja vrata v središču Ljubljane je letos ponovno odprla vrhunska Mastercard Pop-up restavracija, ki je pod svojo streho združila skupno kar 6 Michelinovih zvezdic – dve od chefinje Ane Roš (Hiša Franko), preostale štiri od vrhunskih kulinaričnih mojstrov Tomaža Kavčiča (Gostilna pri Lojzetu – dvorec Zemono), Jorga Zupana (Atelje), Luke Koširja (Grič) in Davida Žefrana (Restavracija Milka), ki so za nepozabno gurmansko popotovanje poskrbeli med 5. in 17. decembrom 2022.

Gurmanski večeri postregli s kulinarično odličnostjo in znanimi obrazi
V prečudovitem ambientu Antiq Palace Hotela sta gostom prvi dan postregla Luka Košir (Grič) in David Žefran (Restavracija Milka). Ob tej posebni priložnosti sta v tandemu združila moči in kulinarične zamisli ter ustvarila prav poseben meni z osmimi hodi, kjer so izstopale sveže lokalne in visokokakovostne sestavine. Že naslednji dan so se dobrotam sicer priljubljene družinske restavracije iz Šentjošta nad Horjulom (Grič) pridružile drzne zamisli neustrašnega chefa Jorga Zupana (Atelje). Nepremagljivi tandem je goste navdušil z izvrstno pripravljenimi jedmi, še bolj neverjetnimi kuharskimi tehnikami in prezentacijo krožnikov, ki je ne gre pozabiti. V nadaljevanju pa sta goste na kulinarično popotovanje popeljala še Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu – dvorec Zemono) in Ana Roš, ki je goste razvajala kar sedem večerov.  Kuharska mojstrica je sicer že navdušila s kulinaričnim spektaklom na lanski izvedbi Mastercard Pop-up Priceless restavracije, letos pa je ponovno dokazala, da je tudi najbolj skromne sestavine mogoče preobraziti v sofisticirane kreacije navdihujočih kombinacij. 



Nepozabne kulinarične mojstrovine izpod kuhalnic priznanih slovenskih chefov so okusili tudi nekateri znani slovenski obrazi, med njimi Ana Maria Mitič, Danica Lovenjak, Hannah Mancini, Greg Jurkovič, Ana Colja, Mojca Mavec in Ula Furlan.

Aleš Petejan, vodja marketinga Mastercard je ob tem dejal: »Ob zaključku še ene uspešne izvedene edicije Mastercard Pop-up restavracije se iskreno zahvaljujem celotni ekipi, ki je s svojim trudom, energijo in predvsem strastjo pripomogla, da smo ustvarili projekt, ki je v kulinaričnim popotovanju prerasel v nekaj posebnega. Mastercard namreč ni samo podjetje, ki zagotavlja inovativne tehnološke rešitve, temveč je predvsem družba, ki naslavlja vse. Z letošnjim razširjenim in nadgrajenim projektom smo tako želeli nasloviti pomen družbene vključenosti, po kateri pravzaprav vsi hrepenimo. Ponosni smo, da se je Mastercard Pop-up restavraciji pridružila še Mastercard praznična vasica in z njo Miza za vsakogar, kjer smo za posebej zasnovanim omizjem zagotovili prostor družbenim tematikam, o katerih govorimo premalo ali pa celo molčimo. Sodeč po obisku in pozitivnih odzivih lahko z gotovostjo trdim, da je to bil korak v pravo smer.«

Članki iz rubrike