oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

ou
ou
0 11.12.2022 08:08:06

Ta ura vam bo zlezla pod kožo: Huawei Watch GT 3 SE za dostopno ceno ponuja vse, kar potrebujete. In še več!

Huawei je na trg poslal še četrto različico ure iz družine Watch GT, ki bo še posebej razveselila športnike.

Huawei je pred skoraj natanko mesecem dni na trg poslal še četrto uro iz družine Watch GT, ki je zdaj dostopna tudi Slovencem. Poleg ur Huawei Watch GT 3, Watch GT Runner in Watch GT 3 Pro je po novem na voljo še Watch GT 3 SE, ki pa je nekoliko 'oskubljena' in cenejša različica modela Pro. Tisti, ki ste podrobneje spoznali model Runner, boste hitro opazili, da je še najbolj podobna tej, a s spremenjenim videzom. Velikost ostaja enaka, zadnji model pa je videti nekoliko bolj robusten.

Velikost in teža
Tako kot vsi prejšnji modeli, je tudi ta na voljo v velikosti 46 milimetrov, izjema sta le modela GT 3 in GT 3 Pro, ki sta na voljo tudi v manjši (ženski) izdaji, in sicer v velikosti 42 oziroma 43 milimetrov. Watch GT 3 SE je zaradi velikosti zaslona odlično pregledna, tehnologija AMOLED pa skrbi, da boste v vsakem trenutku na uri dobro videli sporočila in obvestila.

Ker je ohišje narejeno iz visokokakovostnih umetnih vlaken, je zelo udobna za nošenje, kljub velikosti pa vas zagotovo ne bo motila. Samo ohišje namreč tehta le dobrih 36 gramov, skupaj s priloženim termoplastičnim poliuretanskim (TPU) paščkom, ki ga odlikuje predvsem izjemna trpežnost, pa tehta zgolj 52 gramov. Toliko denimo tehta samo ohišje precej dražjega modela Watch GT 3 Pro, tudi konkurenca pa se v tem pogledu le stežka primerja.

Zadnji model je na voljo v dveh barvnih različicah. Črna, ki smo jo dobili v roke, je kljub športno-robustnemu videzu lahko primerna tudi za resne priložnosti, na voljo pa je še nekoliko bolj izstopajoča različica s paščkom v zeleni barvi in z ohišjem v svetlejšem odtenku sive barve.

huawei 1

Odličen partner/trener
Kljub temu, da so uri močno oklestili težo, pa se to pri uporabi prav nič ne pozna. Najnovejši model še zmeraj ponuja odlično uporabniško izkušnjo, za ljubitelje različnih športov in vrst rekreacij je na voljo kar prek 100 različnih načinov vadbe, pri katerih vam bo ura s pomočjo različnih senzorjev in tipal merila različne parametre. Od razdalje, nadmorske višine, korakov, srčnega utripa in še marsičesa. Vse to lahko takoj po zaključku vadbe preverite na sami uri, za podrobnejše analize pa so vam dodatni podatki na voljo tudi na telefonu, in sicer v aplikaciji Zdravje, kamor se zapis samodejno prenese. Čeprav ta december ni ravno prijazen za športe na prostem, pa sem kljub dežju in nizkim temperaturam moral preizkusiti, kako deluje v praksi. Po slabih treh kilometrih ni nobenih pripomb, glasovni asistent, ki ga lahko tudi izklopite, a je prav prijetna popestritev, vam sproti govori tiste najpomembnejše in najbolj očitne podatke, vse pa lahko 'v živo' spremljate tudi na zelo preglednem zaslonu, ki se prebudi z dvigom roke.

Ob tem velja dodati, da je primerna tudi za malo bolj zahtevne uporabnike. Lahko si nastavite različne cilje treninga, pri teku pa ne manjka virtualni partner, ki vas bo gnal do skrajnih meja. Ali pa vi njega, odvisno, kaj si želite in kaj vam bolj ustreza.

Za mnoge nepogrešljiva funkcija bo tudi vgrajeni predvajalnik glasbe. Na uro si lahko tako kot pri predhodnikih s pomočjo telefona naložite številne pesmi, ki vam bodo krajšale čas med tekom in vas dodatno motivirale, da pa vas mimoidoči ne bodo čudno gledali, če bo iz urinega zvočnika glasno odmevala glasba, pa lahko uporabite tudi brezžične slušalke, s katerimi se ura brez težav in hitro poveže. Uradnega podatka o velikosti notranjega pomnilnika ni, na spletu pa lahko najdemo podatek, da ta znaša 4 GB, kar bo zadostovalo za več ur teka, pa vam še ne bo zmanjkalo glasbe. Še kako dobrodošla je tudi možnost oblikovanja različnih seznamov glasbe za različne oblike rekreacije.

huawei 4

Pohvale si zasluži tudi GPS. Ko na prostem vklopite način vadbe, ura zelo hitro vzpostavi povezavo z GPS-om, kar pomeni, da nepotrebnega čakanja ne bo več.

Spremljajte spanec
Poleg številnih načinov beleženja vadbe vam bo še kako prav prišla tudi ponoči. Funkcija Huawei TruSleep 3.0 beleži vaš spanec od trenutka, ko zaspite. Prepoznava globok, lahek in hiter spanec (REM) ter čas dremeža in zbujanja, v kombinaciji z aplikacijo Zdravje na telefonu pa vam pomaga celo pri spremljanju smrčanja in govorjenja med spanjem.

Dež in (globoka) voda ji ne bosta prišla do živega
Da so uro naredili z mislijo na športnike, je jasno že ob prvem pogledu, z njo pa se boste brez težav spustili tudi v vodne ali morske globine. Globinomera v njej ne boste našli, boste pa lahko brez slabe vesti z njo beležili trening v bazenu oziroma morju, proizvajalec pa zagotavlja, da zdrži do globine 50 metrov. Če se potapljate na dah, ne bi smelo biti nobenega problema, potapljači pa raje uporabite za ta namen primerno napravo.

Baterija
Jo bo potrebno polniti vsak drugi dan? Naj vas takoj pomirimo, da se Huawei ni izneveril tradiciji pri življenjski dobi baterije. Vsi prejšnji modeli se lahko pohvalijo z zelo dolgo avtonomijo, tako pa je tudi pri najnovejšem modelu. Watch GT SE ob zmerni uporabi in enkratnem polnjenju zdrži kar 14 dni, pa čeprav ima ves čas vklopljena obvestila, merilnik srčnega utripa, osveževanje vremena in še kaj. Tisti bolj zahtevni uporabniki in tekači, ki se spravite na noge vsak drugi dan, boste uro polnili enkrat na teden.

Pametna ura, ki se lahko poveže z vsemi operacijskimi sistemi
Ker gre za pametno uro, je ena njenih glavnih odlik kakopak povezljivost s telefonom. Poleg Huaweia se lahko poveže tudi z Androidom in Applovim operacijskim sistemom iOS, iz telefona pa vam na uro prenese vse pomembne in nepomembne informacije. Tukaj imate povsem proste roke, saj si lahko sami nastavite, od katerih aplikacij si želite obvestila in od katerih ne. Poleg tega lahko s hitrimi sporočili odgovarjate na sporočila iz različnih aplikacij (SMS, Viber, Facebook Messenger, ...), ker pa ima vgrajen mikrofon in zvočnik, pa boste lahko z uro odgovarjali na klice in se prek nje s kličočim tudi pogovarjali. Ali pa boste stike, ki si jih shranite na uro, klicali vi. Doma (in še kje) vsekakor zelo priročna funkcija.

Kot se za pametno uro spodobi, je popolnoma prilagodljiva vsakemu uporabniku posebej. Od vseh vrst obvestil do samega zaslona. Številčnico si lahko prilagodite svojim potrebam, če prave ne boste našli med ponujenimi enajstimi, pa jo boste zagotovo našli v aplikaciji Zdravje. Tam jih je na voljo malo morje, ni vrag da ne bi našli ene, ki bi vam popolnoma ustrezala. Takšnih in drugačnih kombinacij ne manjka, so pa nekatere tudi plačljive.

Cena
Priporočena maloprodajna cena je 199 evrov, kar pomeni, da jo boste pri prodajalcih v času božičnih praznikov zagotovo dobili še za kakšen evro ceneje. Ali za ta denar ponuja dovolj? Vsekakor. Gre za športno uro, ki je primerna tudi za kakšno drugo priložnost, brez dvoma pa bo vaš zvesti spremljevalec pri različnih vadbah in tudi zimskih športih. Da, tudi za smučarske in deskarske podvige je to odlična naprava, zabeležila bo vse možne podrobnosti, baterija pa se zlepa ne bo predala. Njena velika prednost je tudi teža, saj jo boste na roki komaj čutili, ne podpira pa NFC-ja in Googlovih storitev, kar pomeni, da plačevanje z njo ni možno, precej malo pa je na voljo dodatnih aplikacij.

Galerija

Članki iz rubrike