sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

(tk)
(tk)
0 08.04.2022 10:53:03

Tinkara Fortuna: Vesela sem, da bom tekla tudi za tiste, ki tega ne morejo. To je bistvo!

Trener Luka Hren in Tinkara Fortuna se pripravljata na tek.
Rok Petelin
Še mesec dni je do letošnjega globalnega dobrodelnega teka Wings For Life World Run, po štirih letih ponovno z uradnim tekom tudi v Sloveniji. 8. maja bodo tekači za dober namen tako lahko spet organizirano tekli v Ljubljani, še vedno pa je na voljo tudi opcija teka z aplikacijo, kjer tečeš sam ali le v družbi prijateljev, z drugimi tekači po vsem svetu pa si povezan preko spleta.

Prav poseben koncept teka: ko ciljna črta lovi tebe, ne ti nje

 Wings for Life World Run je edinstveno tekaško tekmovanje, ki poteka simultano po vsem svetu in nima vnaprej določene ciljne črte. Tekači, ne glede na to kje tečejo, startajo ob natanko istem času, zasleduje pa jih premikajoča se ciljna črta v obliki zasledovalnih vozil, povezanih z nadzornim centrom teka v Avstriji. S starta se zasledovalci poženejo 30 minut za tekači, nato pa hitrost počasi povečujejo. Na uradnih tekih je proga vnaprej določena, tisti, ki tečejo sami, pa si začrtajo svojo. Za tekače z aplikacijo je zasledovalno vozilo seveda virtualno, a prav tako stoodstotno usklajeno s tistimi na uradnih tekih. Najboljši je na koncu tisti, ki pred zasledovalnim vozilom beži najdlje. Dobrodošli so tudi tekmovalci v invalidskih vozičkih.

Wings for Life globalni tek je namenjen tekačem vseh stopenj, od začetnikov in zagnanih amaterjev do profesionalnih športnikov. Nekaterim je cilj premagati vsaj pet kilometrov, drugim preseči svoj star osebni rekord s tega teka, tretjim pa boj za zmago. Oboji pa z udeležbo prispevajo za dober namen. Sto odstotkov izkupička od startnin gre namreč fundaciji Wings for Life, ki išče zdravilo za poškodbe hrbtenjače.
Vse informacije o teku in prijava: https://www.wingsforlifeworldrun.com/sl

Tekla bo tudi Tinkara Fortuna

 Med ambasadorji tega dobrodelnega teka so številni znani ljudje, ki na tak ali drugačen način pomagajo navduševati druge, da se ideji pridružijo. Ne samo tekači, med njimi so tudi takšni, ki so se športno (re)aktivirali prav za ta namen. Tako so opravili dvojno dobro delo, zase in za druge. Tudi Tinkara Fortuna, članica glasbene skupine Bepop, televizijska voditeljica, mama treh deklet in avtorica otroških knjig ter plesno pevske otroške predstave z deklico Fortuno v glavni vlogi, je med njimi. Ideja Wings For Life World Run projekta ji je resnično blizu in čeprav že kar nekaj let ni tekla, se je spet spravila v tekaške copate, se povezala celo s trenerjem in si za cilj zadala, da pred zasledovalnim vozilom beži med 5 in 10 kilometri. 

Tinkara, kakšni so razlogi, da ste se priključili projektu?

Vesela sem bila vabila in z veseljem sem ga sprejela, predvsem zato, ker gre za res lepo dobrodelno zgodbo, ki je pri tem projektu v ospredju, pred samo športno, tekmovalno. Pred leti sem tudi že tekla, ampak zadnja leta praktično ne. Tudi zaradi bolečin v kolenu. Zdaj sem se spet lotila treninga, s trenerjem Luko Hrenom iz Kinvitala, ki mi je priporočil tudi vaje za krepitev kolena. Moj cilj seveda ni kakšna velika številka, ampak če bom pred zasledovalnim vozilom pretekla vsaj 7 kilometrov, bom zelo vesela. Predvsem pa bom vesela zato, ker bom naredila nekaj dobrega in tekla tudi za tiste, ki tega ne morejo. To je bistvo!

Tek pa je na splošno dober za telo…
Tako je. Sem precej aktivna v svojem poslovnem življenju in rabim energijo, kondicijo. Tudi v povezavi z mojimi otroškimi knjigami imam predstavo, kjer se oblečem v deklico Fortuno in plešem po odru. Letos pa je še dvajseta obletnica projekta Popstars in s tem skupine Bepop. Skupaj z Game Over in Sebastianom pripravljamo koncerte in tisti, ki poznajo naše skladbe in nastope vedo, da ti zahtevajo veliko energije. Tek je tako odlična priprava za vse v življenju, poleg tega pa je ena najpreprostejših vadb, saj je vse kar rabiš par tekaških copat in že lahko treniraš. 

Kakšno je vaše sporočilo vsem, ki se še odločajo ali bi se prijavili na Wings For Life World Run?
Predvsem to, da naj jih ne skrbi kakšen bo rezultat ali če so dobro pripravljeni! Tu ne gre za to, pač pa za to, da sodeluješ. Že če pretečeš pet kilometrov si naredil nekaj dobrega zase in nekaj dobrega za tiste, ki v življenju niso oz. ne bodo imeli sreče. Hkrati je koncept tega teka tudi zelo zabaven, če ne moreš na uraden tek, pa lahko tečeš z aplikacijo kjerkoli. Ta te bo povezala z vsemi tekači, ki bodo po vsem svetu tisti dan tekli za dober namen in prav tako te bo lovilo zasledovalno vozilo, le da virtualno!

 Fundacija Wings for Life

Wings for Life je neprofitna fundacija, ki financira raziskave hrbtenjače in katere misija je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Ustanovljena je bila leta 2004 in od tedaj po vsem svetu financira raziskovalne projekte in klinične preiskave. Vprašanje ni, ali se bo zdravilo in način zdravljenja poškodb hrbtenjače kdaj odkrilo, vprašanje je le kdaj, zato vsak, ki se udeleži teka Wings For Life World Run, prispeva delček na poti proti cilju. Do sedaj se je z globalnim tekom za ta namen zbralo že 33,3 miljona evrov. Več na www.wingsforlife.com.

Članki iz rubrike