sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ou
ou
0 25.03.2022 14:31:30

Zemlja, naš planet, to je Kompasov svet

Vseslovenski dan sajenja medovitih rastlin.

Turistično podjetje Kompas d.o.o. je pristopilo k pobudi Čebelarske zveze Slovenije in k vseslovenskemu dnevu sajenja medovitih rastlin.

Dan sajenja medovitih rastlin, s pobudo Čebelarske zveze Slovenije celotnemu svetu, da pristopi k projektu, se bo odvijal vsako zadnjo soboto v mesecu marcu, letos torej 26. marca. S sajenjem medovitih rastlin se čebelam in drugim opraševalcem zagotovi več hrane, da lažje preživijo zimo in naslednjo pomlad spet opravljajo svojo glavno funkcijo - opraševanje.

Čebele ljubijo sončnice, ki so kot majhna sonca na zemlji. Vsi zaposleni v Kompasu so prejeli zavitek s semeni sončnic in z vabilom, da jih posejejo na vrtu ali v balkonsko korito ali kjerkoli v naravi, da bodo zrasle, zacvetele ter s svojimi čudoviti cvetovi vabile čebele, čmrlje in druge opraševalce.



V Kompasu se zavedajo odgovornosti do skupnosti, kulture in turizma, ki jo imajo na področju varovanja okolja, zato je trajnostni turizem njegova temeljna usmeritev. Sprejemajo izziv biti okolju prijazno in družbeno odgovorno podjetje, ki sooblikuje prihodnost turizma. Dali so tudi zaobljubo drevesom, se povezali s Treecelet in se zavezali, da bodo v letu 2022 posadili 5000 medovitih dreves.

V Kompasu pravijo, da vidijo vsako posamezno drevo, ki je neskončno pomembno, in vidijo gozdove, ki so pljuča zemlje, zato potujejo modro in varujejo zeleno.

Svet je lep, varujmo ga!

Značke: kompas, čebele, planet

Članki iz rubrike